Jalkapallomaailma säikähti vappuna pahemman kerran, kun maailmalle levisi uutisia legendaarisen maalivahdin Iker Casillasin sydänkohtauksesta. 37-vuotias veskarilegenda on päässyt jo sairaalasta ja toipunut hyvin, mutta edelleen on silti epäselvää, pystyykö Porto-vahti vielä uraansa jatkamaan.

Real Madrid -legenda on kokenut Espanjan paidassa peräti kahdeksan arvoturnausta, ja AS:n mukaan Espanjan jalkapalloliitto RFEF suunnitteleekin nyt Casillasille kunnianosoitusta. Tribuutti on määrä järjestää Espanjan kesäkuisessa EM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan. Ottelu pelataan 10. kesäkuuta Casillasille hyvin tutulla Santiago Bernabéulla.

Jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales on jo keskustellut ajatuksesta Casillasin ja tämän agentin kanssa. Nyt tribuutille haetaan Real Madridin ja UEFA:n suostumusta.

Oletettavasti UEFA:lla ei ole mitään kunnianosoitusta vastaan, sillä jo Michel Platinin aikakaudesta lähtien UEFA on suositellut maille tribuutteja 100. maaottelunsa pelaaville tai pelanneille pelaajille. Tällaisia ovat järjestäneet muun muassa Ranska, Italia ja Englanti, mutta Espanja ei, vaikka sen pelaajista 13 on sadan maaottelun rajapyykin ylittänyt. Heistä 167 A-maaottelun Casillas on kokenein.

[readmore from=Casillas-Iker]

Luis Rubialesin ajatus on ollut järjestää kaikille sadan maaottelun kerhoon kuuluville yhteinen kunnianosoitus, mutta Casillasin muuttunut tilanne on aikaistamassa hänen tribuuttiaan. Mikäli ajatus Ruotsi-pelin alla järjestettävistä juhlallisuuksista toteutuu, järjestettäisiin muille yli sata A-maaottelua pelanneille oma yhteinen juhlatilaisuus joskus myöhemmin.

Tietynlainen ”este” Casillas-tribuutin toteutumiselle voi kuitenkin olla pelaajan oma tahto. Casillas ei ole vielä hylännyt ajatusta uran jatkamisesta lepoajan jälkeen. Hän on myös ollut vakaasti sitä mieltä, ettei halua juhlallisuuksia niin kauan kuin aktiiviura vielä jatkuu. Joka tapauksessa jalkapalloliitto aloittaa jo varmuuden vuoksi järjestelyt Casillas-tribuuttia varten.