Roberto Carlos ei pidä Lionel Messiä tai Cristiano Ronaldoa kaikkien aikojen parhaana.

Legendaarinen brasilialainen nosti haastattelussa esiin nimen, jolle hänen mielestään muut kalpenevat.

Ronaldo (brasilialainen) häikäisi harjoituksissa. Hän oli paras. Ei tule koskaan toista Ronaldo ”Fenomenoa”, Carlos sanoi Goalille.

– Ei Neymar, Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi – Ronaldo on ainutlaatuinen.

– Mielestäni meidän aikanamme oli vaikeampaa tehdä maaleja. Peli oli fyysisempää, eikä hyökkääjiä suojeltu yhtä hyvin kuin nykyään. Silti Ronaldo teki mitä halusi.

Ronaldo nousi parrasvaloihin PSV Eindhovenissa, josta hän siirtyi Barcelonaan 15 miljoonan euron kaupassa kesällä 1997. Barcassa homma ei toiminut, ja Ronaldo jatkoi vain vuotta myöhemmin Internazionaleen. Interissä ja myöhemmin Real Madridissa Ronaldo pelasi parhaat vuotensa. Molemmissa seuroissa brasilialainen vietti viisi kautta.

– Muistan kuinka uskomaton hän oli, kun hän siirtyi [Real Madridiin]. Mutta moni Madridissa ei uskonut häneen, Carlos sanoi.

– Hän yllätti monet. Muistan, että 80 000 ihmistä oli hyvin onnellisia ja positiivisesti yllättyneitä hänestä.

[readmore from=Real-Madrid]

Carlos kertoi myös joukkueen kemiasta noina Galáctico-vuosina.

– Meillä oli huikea ilmapiiri. Vaikka joukkueessa oli mielettömiä pelaajia, se oli silti ennen kaikkea ryhmä hienoja ihmisiä. Me olimme hyviä ystäviä ja olemme edelleen.

– Real Madrid on egoja suurempi. Seura on valtava ja seurakulttuuri on niin mieletön, että saatoimme hankkia tuollaisia pelaajia. Se oli pelaajien tehtävä sopeutua seurakulttuuriin eikä toisin päin.

– Kaikkien oli puhuttava espanjaa pukuhuoneessa. Ainoa, joka yritti puhua enemmän portugalia, oli David Beckham, koska hän ei meinannut millään lähteä talostani! Hän oli läheinen minun ja Ronaldon kanssa, joten hänen portugalinsa kehittyi espanjaa paremmaksi.