Barcelonan kotistadion Camp Nou menee remonttiin tiettävästi ensi kesänä.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta paljasti hiljattain, että remontin on alustavasti määrä kestää 3-4 vuotta.

Barcelona pelaa lähtökohtaisesti vuoden ajan poissa Camp Noulta ja palaa sen jälkeen kotistadionilleen, vaikka itse remontti kestää vielä muutaman vuoden ajan.

Laporta totesi julkisesti suunnitelleensa Barcelonan pelaavan kotiottelunsa B-joukkueen kotistadionilla Estadi Johan Cruijffilla. Estadi Johan Cruijffille mahtuu 6 000 katsojaa, mutta Laportan suunnitelma oli kasvattaa katsojakapasiteettia jopa 50 000:een paikkaan.

Laporta kertoi lauantaina, ettei Barcelona sittenkään pelaa otteluitaan Estadi Johan Cruijffilla, sillä se olisi monella tapaa liian haastavaa.

Laportan mukaan on mahdollista, että Barcelona siirtyy vuoden ajaksi Montjüicille. Montjuïcin stadion sijaitsee muutaman kilometrin päässä Camp Nousta ja sinne mahtuu noin 60 000 katsojaa.

– Totta puhuen olin hyvin innoissani mahdollisuudesta pelata Estadi Johan Cruijffilla, koska olisimme voineet jäädä kotiimme, mutta asiantuntijat ovat jo sanoneet meille sen olevan liian haastavaa. Meidän on pelattava muualla. Joko pelaamme Montjuïcilla tai jossain eri stadionilla. Lisäksi tiedustelemme, voisimmeko pelata Camp Noulla koko remontin ajan, Laporta totesi.

Barcelonan paikallisvastustaja Espanyol pelasi kotiottelunsa Montjuïcilla vuodet 1997-2009.

Lähde: Sport