48-vuotiaasta Diego Simeonesta tuli keskiviikkona Atlético Madridin seurahistorian menestyksekkäin valmentaja. Kun Atlético kukisti UEFA:n Supercupin loppuottelussa Real Madridin jatkoajan jälkeen maalein 4-2 (lue otteluraportti), oli Simeone päässyt juhlimaan joukkueensa kanssa jo seitsemää eri mestaruutta.

Ben Hayward

@bghayward
Diego Simeone, with seven major trophies (Liga, Copa, two Europa Leagues, two UEFA Super Cups and a Supercopa) has overtaken Luis Aragonés (six) and is now the most successful coach in #Atleti history. Legend. #UEFASuperCup

Yksi asia kuitenkin yhdistää Atléticon kolmea viimeistä suurvoittoa. Niin vuoden 2014 Espanjan Supercupissa, kevään Eurooppa-liigan loppuottelussa kuin keskiviikkoisessa Tallinnan näytelmässäkin Cholo Simeone istui – tai pikemminkin seisoi ja käveli – katsomon puolella. Tulisieluisella argentiinalaisella oli kullakin kerralla toimitsijakielto niskassaan.

Huomionarvoista on, että peli kentällä luistaa Simeonen poissaollessa yhtä hyvin, tai jopa paremmin, kun naruista vetelee Cholon luotettava kakkosmies Germán ”Mono” Burgos. Simeone ja häntä vuotta vanhempi Burgos pelasivat yhdessä sekä Atléticossa että Argentiinan maajoukkueessa. Entinen maalivahti toimi Simeonen oikeana kätenä niin italialaisessa Cataniassa kuin argentiinalaisessa Racing Club de Avellanedassa, kunnes kaksikko palkattiin yhdessä Atléticoon vuonna 2011. Loppu on historiaa.

Burgos on ohjeistanut pelaajia kentän laidalla kaikissa kolmessa Atléticon viimeisessä voitokkaassa loppuottelussa, ja ansaitsee epäilemättä ison hatunnoston tekemisestään. Vaikka Simeone ravasikin Tallinnassa aitiossaan edestakaisin kuin sähköjänis, lienee mies silti jossain sisimmässään tyyni tietäen, että hyvällä ystävällä on homma hallussa.

Rock-muusikkonakin uraa tehnyt Burgos tuuraa Simeonea myös Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella, joten eiköhän Atlético voi taas odottaa pelistä hyvää tulosta – oli vastassa sitten kuka tahansa.