Barcelona jatkaa Mestarien liigassa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä, kun se voitti unkarilaisen Ferencvarosin vieraissa maalein 0-3 (lue raportti). Barcelonan jatkopaikka oli jo ennen keskiviikkoa varma. Lohkovoitto ratkaistaan ensi tiistaina Camp Noulla, kun Barcelona saa vieraakseen Juventuksen.

Barcelonan hyökkäyskalustosta Ansu Fati on pitkällä toipilasjaksolla, ja Lionel Messiä ja Philippe Coutinhoa on lepuutettu merkityksettömissä otteluissa. Moni reservijoukkueen pelaaja tai tavallisemmin vaihtopenkillä istuva pelaaja on saanut tilaisuuksiaan.

Yksi heistä on tanskalaishyökkääjä Martin Braithwaite, joka avasi myös keskiviikkona Ferencvarosia vastaan. Braithwaite käytti paikkansa hyvin, sillä hän teki Barcelonan toisen maalin ja hankki kolmanteen maaliin johtaneen rankkarin.

– Olen osoittanut, että minulle voi löytyä paikka joukkueesta, Braithwaite tokaisi Movistarin haastattelussa pelin jälkeen AS:n mukaan.

Vielä vajaat kaksi viikkoa sitten Braithwaite oli pelannut tällä kaudella La Ligassa vain 44 minuuttia ja Mestarien liigassa minuutin. Viimeisen reilun viikon aikana kaikki on kuitenkin muuttunut.

Braithwaite oli avauksessa viime viikon tiistaina Kiovan Dynamoa vastaan, viikonloppuna Osasunaa vastaan ja eilen Ferencvarosia vastaan, ja tehtaili näissä otteluissa neljä maalia ja yhden maalisyötön. Braithwaiten tehokkuus on ollut hyvää, sillä hän on tehnyt nyt kauden keskimäärin noin 70 minuutin välein.

[readmore from=Braithwaite-Martin]

– Olemme parantaneet viime aikoina etenkin pallollista peliämme. Olemme tehokkaampia kuin alkukaudesta. Hyökkäyksessä on paljon kilpailua, eikä ainoastaan kolmea hyökkääjää, Braithwaite analysoi.

29-vuotias Braithwaite siirtyi Barcelonaan helmikuussa Leganésista Ousmane Dembélén pahan loukkaantumisen myötä. Rooli viime kauden jälkipuolikkaalla jäi kuitenkin pieneksi, ja 406 peliminuutissa syntyi vain yksi maali. Barcelona yritti kesän siirtoikkunassa turhaan hankkia Lyonista Memphis Depayn, mutta juuri nyt Braithwaite on osoittamassa, että omistakin syvistä riveistä voi löytyä tehoja.