Kevin-Prince Boatengin hankinta kuuluu koko La Liga -kauden epäilemättä yllättävimpiin värväyksiin. Barcelona hankki Berliinissä syntyneen Ghanan entisen maajoukkuepelaajan loppukauden lainalle italialaisesta Sassuolosta. Lainaan sisältyy kahdeksan miljoonan euron osto-optio, mutta sen käyttäminen on hyvin epätodennäköistä.

Boateng on pelannut Barcelonan paidassa vain kolmessa ottelussa: kahdessa La Liga -pelissä ja yhdessä cup-matsissa. Mestarien liigassa vastuuta ei ole herunut, mutta juuri Mestarien liigaan osuu Boatengin loppukauden tärkein tavoite. Kannu ilmaan ja sitten menoksi.

– Kun olen voittanut Mestarien liigan, häivyn. Menen sitten vielä jonnekin kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi potkimaan, 32-vuotias Boateng totesi DAZN:n haastattelussa.

Rivien välistä on luettavissa, ettei Boateng suunnittele myöskään Sassuoloon paluuta. Kenties edessä on klassinen ”eläkesiirto”. Joka tapauksessa peliuran päätyttyä Boatengilla on jo selkeät suunnitelmat.

– Haluaisin olla esikuva nuorille. Siksi haluaisin ryhtyä aktiiviurani jälkeen pelaaja-agentiksi.

[readmore from=Boateng-Kevin-Prince]

Boateng korostaa, ettei hän etsi nopeita rahoja, vaan haluaa olla oppaana nuoremmille pelaajille.

– Haluan olla nuorten pelaajien rinnalla sellaisten elämänkysymysten kanssa, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Kuten miten rahojaan voisi sijoittaa järkevästi, Boateng kertoo.

Boatengilla oli nuorempana jonkinlainen ongelmapelaajan maine. Hänet muistetaan hyvin myös taklauksesta, joka jätti Michael Ballackin loukkaantuneena ulos vuoden 2010 MM-kisoista. Sittemmin kypsynyt Boateng on toiminut jo yli kuuden vuoden ajan YK:n rasisminvastaisten kampanjoiden lähettiläänä.

Lähde: Transfermarkt