Karim Benzema on edellisen kerran pelannut Ranskan A-maajoukkueessa lokakuussa 2015.

Sen jälkeen Benzemaa ei ole nähty maajoukkueessa seksivideokiristysepäilyjen vuoksi.

Benzema on ollut huimassa vireessä viimeisen vuoden aikana. Viime kaudella syntyi 30 maalia ja tälläkin kaudella Benzema on tehnyt 15 ottelussa jo 11 maalia.

Ranskan jalkapalloliiton presidentti Noël Le Graët kertoi lauantaina, ettei Benzemaa valita tulevaisuudessakaan maajoukkuetehtäviin, vaikka Le Graët myönsi, että kyseessä on yksi maailman parhaista pelaajista. Benzema vastasi sosiaalisessa mediassa myöhemmin Le Graëtille ja sanoi muun muassa toivovansa, että saisi luvan edustaa Algeriaa.

Marcan mukaan Ranskan pitäisi poistaa Benzemalta maan kansalaisuus, jotta pelaaja saattaisi saada mahdollisuuden edustaa Algeriaa. Hyökkääjän vanhemmat ovat algerialaisia. Benzemalla ei ole kaksoiskansalaisuutta, sillä Ranskassa se on mahdotonta.

Normaalisti FIFA ei anna pelaajalle lupaa vaihtaa maajoukkuetta, jos pelaaja on jo pelannut virallisessa ottelussa maajoukkueessa. FIFA saattaa kuitenkin antaa erikoislupia tietyissä, vaikkakin hyvin harvinaisissa tilanteissa. Benzeman mukaan ei ole sallittua, että jalkapalloliiton puheenjohtaja päättää siitä, pelaako hyökkääjä maajoukkueessa vai ei, eikä päävalmentaja.