Sevillan ennätysmyynti paketissa – Monacoon siirtyvältä Wissam Ben Yedderiltä hienot jäähyväissanat

© Kuva: Getty Images

AS Monaco tiedottaa kotisivuillaan kiinnittäneensä viisivuotisella sopimuksella 29-vuotiaan Wissam Ben Yedderin. Monaco on ranskalaisen ammattilaisuralla vasta kolmas seura. Hän aloitti ammattilaisuransa Toulousessa ja vietti viimeiset kolme kautta La Ligan Sevillassa.

Sevilla kuittaa Ben Yedderistä tiettävästi seuran ennätyssiirtosumman, 40 miljoonaa euroa. Kyseinen summa oli kärkimiehen sopimuksen ulosostohinta.

Todellisen läpimurtonsa Ben Yedder teki Sevillassa. Hän takoi 138 ottelussa 70 maalia ja kohosi lyhyessä ajassa seurahistorian neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi. Erityisesti Ben Yedder kukoisti europeleissä: 29 ottelussa syntyi komeat 22 maalia. Kauden 2018-2019 kokonaismaalimäärä 30 maalia oli Sevillan uusi yhden kauden maaliennätys.

Futsal-taustainen Wissam Ben Yedder on saanut tehdä myös kovia päätöksiä. Hänen vanhempansa ovat kotoisin Tunisiasta, ja Tunisian jalkapalloliitto teki kaikkensa houkutellakseen hyökkääjän maajoukkueeseensa. Ben Yedder valitsi kuitenkin Ranskan, jonka paidassa hän on pelannut nyt neljä A-maaottelua. Ben Yedder himoitsee paikkaa Ranskan ensi vuoden EM-joukkueessa, ja siitä syystä hän antoi rukkaset myös häntä havitelleelle kiinalaisseuralle. Kiinasta tarjottiin Ben Yedderille 12 miljoonan euron nettovuosipalkkaa.

Ben Yedder postasi keskiviikon vastaisena yönä Twitteriin kauniin jäähyväisviestin Sevillan kannattajille.

– Kesti vain muutaman päivän ennen kuin minut adoptoitiin ”miarmaksi”, mutta vei kolme vuotta ja 70 maalia, että ansaitsin sen. Kiitos tämän mahtavan jalkapallokaupungin kiihkeyden ja Sánchez Pizjuánin vertaansa vailla olevan tunnelman saatoin tulla pelaajaksi, jolla te taputitte mielellänne. Täällä, teidän edessänne pelaaminen oli minulle ainutlaatuinen kokemus, ja toivottavasti se oli sitä myös teille, Ben Yedder kirjoitti.

– Kiitos tämän erityisen pelipaidan on myös unelmastani kantaa toista tullut totta: nimittäin Ranskan maajoukkueen pelipaitaa. Kiitos tämän pelipaidan minusta on tullut arvostettu eurooppalainen hyökkääjä.

– Aina ei ole ollut helppoa, sillä tulokset eivät ole olleet aina niin hyviä kuin kannattajat ansaitsisivat. Lähden täältä haikein mielin ja olen pahoillani siitä, etten voinut jakaa kanssanne ainuttakaan pokaalia. Tulen kuitenkin aina muistamaan ainutlaatuiset illat ja jokaisen seurassa tekemäni maalin.

Sevillan viralliselta tililtä myös vastattiin Ben Yedderin viestiin, asiaan kuuluvasti ranskaksi.

Samassa yhteydessä Sevillaan siirtyi Monacosta korvaava pelaaja, 23-vuotias Portugalin maajoukkuepelaaja Rony Lopes. Myös Lopesin sopimus on viisivuotinen. Aiemmin mm. Benficaa ja Manchester Cityä edustanut Lopes teki Monacolle 79 ottelussa kaikkiaan 21 maalia ja 14 maalisyöttöä.