Valencian Chelsea-laina löysi uuden seuran – tarvitsee FIFA:lta poikkeusluvan

© Kuva: Getty Images

25-vuotiaalla Michy Batshuayilla on kulkenut koko ajan paremmin ja paremmin Belgian kivikovassa maajoukkueessa. Kesän MM-kisoissa hän pelasi kolmessa ottelussa ja teki yhden maalin, ja marraskuisessa Nations Leaguen Islanti-voitossa (2-0) hän viimeisteli molemmat Belgian osumat.

12 maalia 23 maaottelussa on komea saldo, mutta Valenciassa hommat eivät luistaneet alkuunkaan. Batshuayi lainattiin Chelseasta täksi kaudeksi kovin odotuksin, mutta 23 ottelussa (ja 1 042 minuutissa) maaleja on syntynyt vain kolme – yksi La Ligassa, yksi cupissa ja yksi Mestarien liigassa.

Niinpä Valencian valmentajan Marcelinon kärsivällisyys loppui, ja laina haluttiin päättää puoli kautta etuajassa. Batshuayilla oli edessään jälleen uuden seuran etsintä.

Nyt tuo uusi seura näyttää löytyneen Ligue 1:n kriisiseura Monacosta, sillä Monacon varapuheenjohtaja Vadim Vasilyev vahvisti sunnuntaina Canal +:lle belgialaisen liittyvän joukkueeseen. Loppukauden lainasopimus vahvistettaneen maanantain aikana.

Monacossa Batshuayi pääsee ainakin tutun valmentajan oppeihin, sillä joukkuetta käskyttää Belgian aiempi kakkosvalmentaja Thierry Henry, joka epäilemättä tietää hyvin Batshuayin kyvyt.

Lainasiirron toteutuminen vaatii FIFA:lta poikkeuslupaa, sillä Monaco on Batshuayille vuoden sisällä jo neljäs seura. Miehen pelioikeudet omistava Chelsea lainasi hyökkääjän ensin kevääksi 2018 Borussia Dortmundiin, sitten Valenciaan ja nyt Monacoon.

Lähde: Marca

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää