Barcelona hankki Antoine Griezmannin Atléticosta kesällä 2019.

Barcelona maksoi Griezmannin 120 miljoonan euron ulosostopykälän.

Puolta vuotta myöhemmin siirtosumma nousi 135 miljoonaan euroon, kun Atlético uhkasi Barcelonaa oikeustoimilla ja Barcelona suostui maksamaan 15 miljoonaa euroa lisää välttääkseen oikeustaistelut. Griezmann palasi Barcelonasta Atléticoon elokuun lopussa.

Barcelonan uusi toimitusjohtaja Ferran Reverter totesi hiljattain julkisesti, että silloinen seurajohto hankki Griezmannin ilman suunnitelmia tai rahaa.

Mundo Deportivo haastatteli Josep Maria Bartomeuta, joka toimi Barcelonan puheenjohtajana vuosina 2014-20. Bartomeu oli hankkimassa Griezmannin Barcelonaan.

– Meillä oli aina suunnitelmat ja etenkin Griezmannin kanssa, koska olimme tehneet pitkään töitä sen hankinnan eteen. Hankimme hänet, koska meillä oli varaa siihen. Atlético ei halunnut neuvotella, joten jouduimme maksamaan ulosostopykälän sellaisenaan välittömästi. Normaalisti siirtosummat maksetaan osissa usean vuoden ajan, Bartomeu muistutti.

Barcelonan kiistelty entinen puheenjohtaja vaatii seuralta menestystä – pettyi Leo Messin lähtöön: ”Huono päätös”

Reverterin mukaan Barcelona haki pankkilainaa Griezmannin hankintaan vuorokautta ennen siirtoa. Bartomeun mukaan se on täysin normaalia.

– En muista, haimmeko lainaa päivä, kaksi vai kolme päivää ennen ulosostopykälän maksamista. Joka tapauksessa haimme lainaa mahdollisimman myöhään maksaaksemme mahdollisimman vähän korkoja.

Barcelonan surkea taloudellinen tilanne on julkinen salaisuus. La Liga allekirjoitti kesällä 2,7 miljardin euron sopimuksen pääomasijoitusyhtiö CVC:n kanssa ja jakoi rahaa kahden korkeimman sarjatason seuroille koronapandemian aiheuttamien tappion kompensoimiseksi.

Barcelona olisi saanut 270 miljoonaa euroa, mutta ei ottanut rahoja vastaan, sillä La Ligan vaatimuksena oli se, että Barcelona olisi luopunut Superliiga-hankkeesta. Bartomeu olisi allekirjoittanut CVC-sopimuksen. Sen avulla Barcelona olisi mahdollisesti voinut pitää kiinni Leo Messistä.

– Olisin ehdottomasti allekirjoittanut CVC-sopimuksen. En tiedä tarkalleen Barcelonan tämänhetkistä taloudellista tilannetta. Olisin neuvotellut parhaan mahdollisen sopimuksen Barcelonalle ottaen etenkin huomioon sen, ettei Superliiga-suunnitelmat edenneet. Meidän on panostettava entistä enemmän La Ligaan, koska suurin kilpailijamme on Valioliiga. Valioliigassa on valtioiden ja miljardöörien omistamia seuroja ja he saavat siellä huomattavasti enemmän rahaa. Meidän on kilpailtava Valioliigaa vastaan, Bartomeu totesi.

Lähde: Mundo Deportivo