Espanjalaismedia kertoo laajasti, että Barcelonan oppositiorintama on päässyt tuloksekkaasti maaliin nimienkeruu-urakassaan, joka tähtää seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun asettamiseen epäluottamusäänestykseen. Hankkeen puuhahenkilöt vakuuttavat, että koossa on äänestyksen järjestämiseksi vaaditut 16 520 allekirjoitusta. Adressi luovutetaan FC Barcelonan toimistolle todentamisprosessia varten tänään kello 19 Suomen aikaa.

Bartomeu ei joudu epäluottamusäänestykseen yksin, vaan hanke koskee koko seuran johtokuntaa.

Vaikka Bartomeuhin onkin kohdistunut suurta kritiikkiä, nimien kerääminen ei ole ollut helppoa. Adressi on pitänyt allekirjoittaa fyysisesti ja allekirjoittajien on pitänyt olla FC Barcelonan jäseniä vähintään vuoden ajan. Prosessista voi lukea lisää täältä.

Jäseniä usutti allekirjoittamaan alkuviikosta muun muassa seuran entinen puheenjohtaja Joan Laporta, suuri Bartomeu-kriitikko itsekin. Laporta suunnittelee asettuvansa ehdolle Barcelonan seuraaviin puheenjohtajavaaleihin.

– Jos voisin, allekirjoittaisin adressin vielä 20 000 kertaa lisää, jotta Bartomeu johtokuntineen lähtee. He ovat tehneet Barcalle suurta vahinkoa eivätkä saa jatkaa enää minuuttiakaan. Tänään on viimeinen päivä. Jos ette ole jo allekirjoittaneet, niin vielä ehditte, Laporta twiittasi keskiviikkona.

Joan Laporta Estruch🎗

@JoanLaportaFCB
Jo ja he signat i si pogués signaria vint mil vegades més per tal de fer fora Bartomeu i la seva junta.

Han fet molt mal al #Barça i no mereixen seguir ni un minut més.

Avui és l’últim dia, si no ho heu fet ja, encara sou a temps!!!

Plataforma Més que una Moció

@MesQueUnaMocio
🔥🚨1⃣4⃣.1⃣0⃣0⃣🚨🔥

📆 AVUI: TOT O RES!

💪 PODEM
🔥 VOLEM
✅ HO FAREM

Consulta el teu local més proper i l’horari de disponibilitat, tenim la teva papereta llesta 📨

📍mocio2020.cat/on-vaig-a-sign…

Sport muistuttaa sivuillaan, että nimienkeräämistä ei kannata lopettaa 16 250 vaadittuun rajaan. Allekirjoituksia on parempi olla jonkin verran enemmänkin, sillä jotkut allekirjoituksista hylättäneen tarkistusprosessin aikana.