Barcelonan erittäin vakava taloustilanne on pakottanut seuran melkoiselle kulukuurille. Vaikka hyviäkin uutisia ajoittain tupsahtelee, on jo pitkään ollut selvää, että Barcelonan on pakko säästää todella tuntuvasti pelaajistonsa palkkakuluissa. Toistaiseksi Barcelona on ollut koko jalkapallomaailman paras palkanmaksaja, mutta tuosta tittelistä sen lienee pakko luopua elettyään jo kauan yli varojensa.

Hiljalleen puheet alkavat myös konkretisoitua – tai näin ainakin toivotaan. Seuran konkariosaston kolmikon, Sergi Roberton, Sergio Busquetsin ja Jordi Alban agentit ovat aloittamassa neuvotteluja seuran kanssa suojattiensa palkkaleikkauksista. Mundo Deportivon mukaan Josep Maria Orobitg, kahden ensiksimainitun agentti tapasi jo perjantaina Barcelonan asianajajia tilannekartoituksen merkeissä. Sopuun asioista ei vielä päästy, mutta keskusteluyhteys on avattu.

Barcelonan toiveissa on, että Sergi Roberton ja Busquetsin palkkoja leikattaisiin 40 prosentilla, joskin lopullinen summa voi muuttua sopimuksen pituudesta riippuen. Edessä voi kuitenkin olla vaikea köydenveto. Pelaajien valmius näin suureen palkanalennukseen on kyseenalaista, sillä heidän palkkojaan leikattiin jo viime syksynä kesken koronakurimuksen. On täysin auki, kuinka pitkälle tahtoa joustoon löytyy.

[readmore from=Barcelona]

Barcelona ilmoitti jo toukokuun lopussa pelaajilleen, että näiden pitäisi varautua palkanalennuksiin seuran edun nimissä. Toistaiseksi on kuitenkin käyty vasta epämuodollisia keskusteluja. Nyt neuvotteluilla alkaa olla kiire, sillä Barcelona toivoo löytävänsä ratkaisut palkkaleikkauksista elokuun puoliväliin mennessä.

Lionel Messin uskotaan jo suostuneen leikkaamaan megapalkkansa puoleen, kunhan hän allekirjoittaa uuden viisivuotisen sopimuksensa. Myös Gerard Piqué on noudattanut seuran tahtoa, ja nyt Barcelonassa toivotaan Alban, Busquetsin ja Sergi Roberton noudattavan esimerkkiä.