Aiemmin on uskottu vahvasti, että Philippe Coutinho ja Antoine Griezmann saattaisivat olla tänä kesänä lähtökuopassa Barcelonasta. Brasilialainen Coutinho on ollut Barcelonalle lähinnä kallis alisuorittaja, ja seura on pyrkinyt kaupittelemaan häntä toisaalle – olematta kuitenkaan lähelläkään onnistumista. Antoine Griezmann on puolestaan yhdistetty eritoten vanhaan seuraansa Atlético Madridiin.

Nyt AS kertoo, että Barcelona olisi luopunut molempien osalta aiemmin vahvoina pidetyistä myyntiaikeistaan. Vaikka molemmat kuuluvat Lionel Messin jälkeen joukkueen parhaiten palkattuihin pelaajiin, on seurajohto yhdessä valmentaja Ronald Koemanin kanssa päättänyt, että mikäli aivan massiivista tarjousta ei mistään tule, jatkavat Griezmann ja Coutinho joukkueessa alkavallakin kaudella.

Griezmannin osalta Barcelonasta on kiistetty, että seura olisi suunnitellut minkäänlaista vaihtokauppaa Atlético Madridin kanssa, ”lahjoittaen” tärkeän pelaajan vastustajalleen. Uutta ”tapaus Luis Suárezia” ei haluta tapahtuvan. Barcelona maksoi Griezmannista 120 miljoonaa euroa alle kaksi vuotta sitten, ja ranskalainen nauttii Koemanin suurta luottamusta. Hollantilaisvalmentajan kerrotaan olevan erittäin tyytyväinen siihen, kuinka nälkäisenä ja hyvin motivoituneena Griezmann saapui lomansa jälkeen harjoitusleirille.

[readmore from=Barcelona]

Toistaiseksi siirtoikkuna on ollut eurooppalaisittain melko maltillinen. Vaikka Griezmannin jääminen Barcelonaan vaikuttaakin juuri nyt todennäköiseltä, Barcelonassa tiedostetaan kuitenkin, että elokuun jälkipuoliskolla siirtoikkunassa voi tapahtua suuriakin yllätyksiä. Etenkin Valioliigan jättiläisten aktivoitumista odotetaan toden teolla.

Myös Coutinholla Koeman uskoo olevan vielä paljon annettavaa. Brasilialainen alkaa olla toipunut joulukuussa tapahtuneesta polvivammastaan ja sitä seuranneista leikkauksista, ja on valmis kauden alkuun. Mikäli odottamattoman suurta tarjousta Coutinhosta ei miltään suunnalta tule, jatkanee myös hän Barcelonan joukkueessa.