Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ja jalkapallojohtaja Mateu Alemany ovat ottaneet kovat keinot käyttöön palkkakulujen karsimisessa, kertoo Marca.

Ensimmäinen esimerkki tästä nähtiin, kun Barcelona purki keskikenttäpelaaja Matheus Fernandesin sopimuksen, joka olisi ollut voimassa vielä neljä vuotta. Hänet hankittiin Barcelonaan vasta viime kesänä, mutta hän pelasi seuran riveissä vain 17 minuuttia.

Fernandes, 23, ei suostunut siihen, että Barcelona myisi hänet, joten seura purki hänen sopimuksensa. Mediatietojen mukaan brassipelaaja aikoo haastaa Barcelonan oikeuteen perusteettomasta irtisanomisesta.

Keskikenttäpelaaja Miralem Pjanićin ja toppari Samuel Umtitin tapauksissa on toimittu hieman eri tavalla. Barcelona ehdotti kummallekin sopimuksen purkamista, koska se haluaa heidän isoista palkoistaan eroon, eikä kummallekaan ole tiedossa peliaikaa ensi kaudella. Pjanić, 31, ja Umtiti, 27, kieltäytyivät ehdotuksesta, mutta he ovat suostuneet jättämään seuran tänä kesänä.

Umtitin odotetaan lähtevän lainalle, mutta Pjanićin tapaus ei ole yhtä yksinkertainen. Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuetähti nauttii Barcelonassa todella suurta palkkaa, mikä vaikeuttaa hänen siirtymistään, vaikka ottajia huhujen mukaan riittääkin.

Myös keskikenttäpelaaja Ilaix Moriba sai maistaa, mitä Laportan ja Alemanyn kovat keinot tarkoittavat. Nuorukainen ei hyväksynyt Barcelonan sopimustarjousta, joten hänet käskettiin harjoittelemaan kakkosjoukkueen kanssa, kunnes hän muuttaa mielensä. Moriban, 18, ei kuitenkaan odoteta suostuvan tarjottuihin ehtoihin.