Barcelona nousi La Ligan sarjataulukossa toiselle sijalle, kun se voitti Deportivo Alavésin murskaavin 5-1-lukemin lauantain myöhäisottelussa Camp Noulla.

Katso ottelun avauskokoonpanot tästä.

Barcelona aloitti ottelun vahvasti ja murtautui kerta toisensa jälkeen Alavésin boksiin. Laukaukset eivät kuitenkaan aiheuttaneet suuria ongelmia vierasjoukkueen veräjänvahti Fernando Pachecolle.

Alavés hyökkäsi puolestaan vastaiskujen kautta, mutta ilman tulosta. Puolen tunnin kohdalla Barcelona otti viimein hyödyn pallollisesta dominanssistaan.

La Liga -debyyttiään pelaava Ilaix Moriba antoi erinomaisen tiputuksen takaviistoon Oscar Minguezan keskityksestä, ja ensimmäistä kertaa Barcelonan avauskokoonpanoon nimetty Francisco Trincão latasi pallon matalana sisään. Viime viikonloppuna portugalilaislaituri maalais Betisiä vastaan. 1-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

18y & 25d - Ilaix Moriba has become the youngest player to have provided an assist in his maiden game in #LaLiga this century (18 years & 25 days). Premiere

@FCBarcelona
#BarcelonaAlaves
#Barca

Barcelona oli tuplata johtonsa vain hetkeä myöhemmin, kun Lionel Messi laukoi Antoine Griezmannin torjutun yrityksen verkon perukoille. Maali hylättiin paitsion vuoksi, ja argentiinalaistähden oli yritettävä uudelleen saadakseen nimensä maalintekijälistalle.

Seuraavassa laukauksessaan Messi myös onnistui, eikä mikään VAR-tuomio seissyt enää hänen ja maalin tiellä. Rangaistusalueen edustalle kuljettanut Barcelona-kippari leikkasi sisään vasemmalle jalalleen ja tykitti pallon upealla tavalla tolpan kautta sisään avausjakson lopulla. 2-0.

Toisella puoliajalla Alavés pääsi mukaan peliin, kun Moriban harhasyöttö keskikentällä johti vierasjoukkueen kavennukseen tunnin pelin kohdalla. Vaihdosta sisään tullut Luis Rioja nappasi pelivälineen itselleen, ryntäsi ahneesti boksiin ja viimeisteli tyylikkäästi Marc-André ter Stegenin selän taakse. 2-1.

Alavésin kavennusmaali kuitenkin vain lisäsi Barcelonan maalinälkää. Kotijoukkue laittoi nimittäin kaasun taas pohjaan ja takoi kolme maalia noin kuuden minuutin sisään.

Ensimmäinen näistä syntyi pelin 74. minuutilla, kun Trincão sai laittaa pallon tyhjiin Messin komutun yrityksen jälkeen. Alle minuuttia myöhemmin Messi laukoi taas upean kaukolaukauksen maaliverkon perukoille, jättäen Pachecon toivottomaksi tolppiensa välissä. 3-1 ja 4-1.

ESPN FC

@ESPNFC
Lionel Messi has scored in FIVE consecutive La Liga games for the first time since April 2019.

Back to his best 😤

10 minuuttia ennen päätösvihellystä Barcelonan laitapuolustaja Junior Firpo sai vielä päättää isäntien kauniin hyökkäyskuvion ohjaamalla Griezmannin erinomaisen keskityksen lähietäisyydeltä tyhjiin. Maali oli 24-vuotiaan ensimmäinen tällä kaudella. 5-1.

Hieman ennen päätösvihellystä Trincão luuli viimeistelleen hattutemppunsa Messin pystysyötöstä, mutta osuma jouduttiin kumoamaan taas paitsion vuoksi. Peli päättyi täten Barcelonan 5-1-voittoon.