Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman haluaisi vahvistaa joukkuettaan tammikuun siirtoikkunassa, mutta hän ymmärtää, että seuran taloustilanne ei sitä välttämättä salli.

Philippe Coutinho, Ansu Fati, Sergi Roberto ja Gerard Piqué ovat tällä hetkellä pitkäaikaispotilaiden listalla ja Carles Aleñá lähti juuri loppukaudeksi lainalle Getafeen, joten joukkueessa olisi tilaa vahvistuksille. Koeman olisi jo viime kesänä kaivannut hyökkäyspäähän korvaajaa Luis Suárezille, joka lähti Atlético Madridiin.

Tammikuun siirtoikkuna on nyt ollut noin viikon auki, mutta Barcelonaan ei ole uusia nimiä tullut, eikä välttämättä tule. Koronaviruspandemia on iskenyt seuran kassaan lähes katastrofaalisin seurauksin, joten tällä hetkellä rahaa pyritään käyttämään mahdollisimman säästeliäästi.

– Me haluamme kehittää joukkuetta. Minusta jotkut pelipaikat tarvitsevat yhä lisää kilpailua ja tehokkuutta, kommentoi Koeman perjantaina lehdistötilaisuudessa.

– Mutta ymmärrän seuran tilanteen. Jos se ei ole mahdollista, niin sitten se ei ole, ja me odotamme seuraavaan siirtoikkunaan.

Koeman vihjasi, että Aleñá ei välttämättä ole ainoa nuori pelaaja, joka lähtee peliajan perässä muualle. Hän ei maininnut nimiä, mutta läpi kauden on puhuttu paljon esimerkiksi Riqui Puigin vähäisistä minuuteista.

– Olemme sanoneet pelaajille, että minusta heidän olisi parasta etsiä toinen seura, jotta he saavat minuutteja. Pääasiassa se on tapahtunut [teknisen johtajan] Ramon Planesin toimesta, koska minä olen enemmän keskittynyt peleihin.

– Se on jälleen kerran pelaajan päätös. Minusta joidenkin – nimiä mainitsematta – olisi nuoruutensa takia parempi etsiä paikkaa, jossa pääsee parhaimmilleen. Nuori mies ei voi olla vuotta pelaamatta. Se ei tee hyvää nuoren pelaajan kehitykselle.