Kun Barcelona nujersi tiistaina Ferencvarosin 5-1, sai peräti kuusi pelaajaa nimensä maalitilastoon. Lionel Messi jatkoi onnistumisiaan rangaistuspotkusta ja teki samalla historiaa parillakin komealla tavalla, mutta huomionarvoista on myös Barcelonan junioriosaston onnistuminen.

Maalintekijätilastoon saivat nimensä sekä Ansu Fati että Pedri. Fatille maali oli Mestarien liigassa toinen, mutta Pedrille vasta ensimmäinen. Kyseessä oli ihkaensimmäinen kerta Mestarien liigan historiassa, kun kaksi korkeintaan 17-vuotiasta pelaajaa tekee maalin samassa ottelussa. Fati täyttää 18 vuotta lokakuun viimeisenä päivänä ja Pedri 25. marraskuuta.

Samaan aikaan kaksi alaikäistä suurlupausta eivät kentällä olleet, sillä Pedri vaihdettiin juuri Fatin tilalle 63. peliminuutilla.

OptaJose

@OptaJose
1 - Barcelona are the first team ever to have two goalscorers aged 17 or under in a single Champions League match (Ansu Fati and Pedri). Future.

Fati sai ottelussa myös maalisyötön Philippe Coutinhon tekemään 3-0 -maaliin. Hänestä tuli toiseksi nuorin pelaaja koko Mestarien liigan historiassa, joka teki ja syötti maalin samassa ottelussa. Baselin Breel Embolo oli asialla vielä vähän nuorempana.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
At 17 years and 355 days old, Ansu Fati is the second-youngest player to score and assist in a single Champions League game in the #UCL era.

A sensational flick for Philippe Coutinho. 🤩
The youngest player? Breel Embolo for FC Basel against Ludogorets in November 2014.

17 years and 253 days old. #UCL

Valmentaja Ronald Koeman oli ymmärrettävästi tyytyväinen teinitähtiensä onnistumisiin.

– Voimme olla molempien kehitykseen tyytyväisiä. Tiedämme heidän ikänsä. Pedrillä on aina luontaisesti annettavaa pelityylinsä ja älykkyytensä ansiosta. Molemmilla on seurassa suuri tulevaisuus, Koeman kehui.

Antoine Griezmann istui koko tiistain ottelun vaihtopenkillä, mutta hollantilaisvalmentaja ei vielä paljastanut, voiko siitä päätellä ranskalaisen olevan avauksessa lauantain El Clásicossa.

– Ei se merkinnyt mitään. Tänään päätimme, että Trincão pelaa, ja myöhemmin vaihdoimme sisään Ousmane Dembélén tuomaan nopeutta ja syvyyttä.

– Katsotaan. Lauantaina on toinen peli. Avaamme joukkueella, jonka ajattelemme olevan sillä hetkellä paras.

– Annamme Ansu Fatin unelmoida ja katsotaan, pelaako hän. Ei minulla ole siitä ajatuksia. Olen sanonut pelaajille, että otamme pelin kerrallaan. Huomisesta alkaen alamme ajatella Madridia.

Lähde: AS