Barcelonan kapteeni Lionel Messi sanoo, että joukkue keskusteli ongelmistaan viime viikolla La Ligan mestaruuden ratkettua Real Madridin hyväksi.

Messi ja kumppanit olivat La Ligan piikkipaikalla vielä koronatauolle lähdettäessä, mutta Real Madrid kiri pelien jatkumisen jälkeen ohi Barcelonan menettäessä pisteitä useassa ottelussa.

Viime torstaina Barcelona hävisi Osasunalle kotonaan 1-2. Ottelun jälkeen Messi kritisoi säästelemättä omiaan ja vaati muutoksia. Argentiinalaistähden vaatimukset eivät menneet hukkaan, sillä sunnuntaina Barcelona voitti kauden päätöskierroksella Alavésin vieraskentällä 5-0.

– Me olimme kriittisiä itseämme kohtaan, kuten meidän pitikin olla, sanoi Messi sunnuntaina Marcan mukaan.

– Meillä ei ole ollut hyvä kausi suoritustasomme tai tulostemme puolesta. Tänään otimme askeleen eteenpäin asenteessa ja sitoutuneisuudessa.

Aiemmin viime viikolla Messi sanoi, että Barcelonan on turha haaveilla Mestarien liigan voitosta tai edes pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon, jos joukkue ei paranna pelaamistaan. Barcelonan ja Napolin välinen ensimmäinen neljännesvälieräottelu päättyi Italiassa 1-1-tasapeliin. Toinen osa pelataan Camp Noulla 8. elokuuta.

LUE MYÖS: Dramaattinen päätöskierros Espanjassa! Sarjanousijalle paikka europeleissä – Leganésin hurja taistelu ei riittänyt

Sunnuntaina Messi suhtautui tulevaan jo hieman rauhallisemmin.

– Ei tarvitse olla kapteeni ymmärtääkseen, mitä olemme tehneet [tällä kaudella]. Meidän on esiinnyttävä tasaisemmin. Meillä on ollut erittäin hyviä jaksoja ja meidän on pidettävä niistä kiinni.

– Meidän on rauhoituttava hieman tauon aikana [ennen Napoli-ottelua].

– On tärkeää, että tyhjennämme mielemme ja tulemme takaisin nälkäisempänä kuin koskaan.

Myös Barcelonan päävalmentaja Quique Setién oli sunnuntaina hieman levollisempi kuin muutama päivä sitten.

– Olemme tutkiskelleet tilannettamme syvällisesti ja me kaikki olemme erittäin innoissamme Mestarien liigasta. Olemme puhuneet ja käyneet asioita läpi.

– Tämän tuloksen (voitto Alavésista) myötä voimme mennä eteenpäin suuremmalla itseluottamuksella ja erilaisessa mielentilassa.

Setién on valmentanut Barcelonaa tammikuusta lähtien. Kuva: Getty Images

Torstain tappion jälkeen Setién sanoi, ettei tiedä, onko hän enää joukkueen puikoissa, kun Napoli tulee kylään. Lehtitietojen mukaan Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu piti perjantaina Setiénin kanssa kriisikokouksen keskustellakseen valmentajan tuntemuksista.

– Olen aina ollut rauhallinen, sanoi Setién.

– Minua ei huoleta oma tulevaisuuteni, vaan seuran.

– Minä olen vain yksi palanen valtava seurassa, enkä ole huolissani tällaisista asioista. Keskityn työntekoon.

– On asioita, joihin en voi vaikuttaa. Minä olen aina kokenut, että minua tuetaan.