Barcelona tiedotti myöhään torstai-iltana ottaneensa käyttöön niin sanotun ERTE-lakipykälän, joka sallii tilapäisen työntekijöiden palkkojen alentamisen. Barcelona siis leikkaa pelaajiensa ja monien työntekijöidensä työaikoja ja siten myös palkkoja.

Barcelona oli neuvotellut pelaajiensa kanssa asiasta, mutta ei päässyt Lionel Messin ja muun kapteeniston kanssa yhteisymmärrykseen. Siitä huolimatta seura päätti tehdä päätöksen palkkaleikkauksesta.

Barcelona oli tiettävästi ehdottanut pelaajille palkkojen tilapäistä alentamista 70 prosentilla. Sitä, kuinka suureen leikkaukseen nyt päädyttiin, seuran tiedotteessa ei paljastettu. Teoriassa pelaajistolla olisi nyt 20 päivää aikaa viedä palkkojenleikkausasia oikeuden eteen, mutta tätä tuskin tapahtuu koronaviruskriisin vallitessa.

Barcelona menettää monien muiden jalkapalloseurojen tavoin merkittävästi tuloja sarjojen jäätyä pandeman takia tauolle. Tämä ei koske vain pääsylipputuloja, vaan saamatta jää myös sponsoritukia, FC Barcelonan museon tuottoa, stadionkierrosmaksuja ja oheismyyntituloja.

Sport Intelligencen joulukuussa 2019 julkaiseman tutkimuksen mukaan FC Barcelona on jalkapallomaailman paras palkanmaksaja. Se maksaa pelaajilleen keskimäärin 10,9 miljoonan euron vuosipalkkaa. Kakkosena tulee Real Madrid (9,9 miljoonaa euroa) ja kolmanteja Juventus (9 miljoonaa euroa). Yksin Lionel Messi ansaitsee tiettävästi vuodessa 131 miljoonaa euroa bruttona.

[readmore from=Barcelona]

Barcelona tiedotti samassa yhteydessä, että se antaa seuran tilat Katalonian terveysviranomaisten ja Punaisen ristin käyttöön.

Monien muidenkin espanjalaisseurojen uskotaan seuraavan Barcelonan esimerkkiä ja leikkaavan tilapäisesti pelaajien palkkoja. Perjantaina asiasta tiedotti jo Barcelonan toinen seura Espanyol. Espanyolin palkanalennukset koskevat miesten edustusjoukkueen lisäksi myös naisjoukkuetta sekä kahta vanhinta juniori-ikäluokkaa.

Lähteet: Sport ja Transfermarkt