Barcelona etsi tammikuun siirtomarkkinoilta uutta hyökkääjää, kun selvisi, että Luis Suárez on polvileikkauksen jäljiltä sivussa alustavasti toukokuulle. Ketään ei kuitenkaan lopulta hankittu. Seuran tekninen johtaja Éric Abidal kertoi haastattelussa, että laatukärjen hankinta kariutui liian kalliisiin hintoihin eikä kakkoskorin miestä haluttu värvätä.

Ei ainakaan vielä, sillä hyökkääjän etsintä jatkuu edelleen. Vaikka siirtoikkuna onkin jo kiinni, mahdollisuus tähän saattaa aueta Ousmane Dembélén loukkaantumisen vuoksi. Kärkikandidaattina pidetään nyt Getafen Ángel Rodríguezia.

Vielä ei ole tosin täysin varmaa, saako Barcelona uutta hyökkääjää edes hankkia. Se edellyttäisi sitä, että Dembélén toipumisajan pituudeksi arvioitaisiin vähintään viisi kuukautta. Päätös asiasta syntynee torstain aikana.

Joka tapauksessa tammikuussa Barcelonan kärkikohteiksi lukeutui Valencian Espanjan maajoukkueestakin tuttu hyökkääjä Rodrigo. Myös Valencian puheenjohtaja Anil Murthy vahvisti Batzine-lehdelle seuran neuvotelleen siirrosta Barcelonan kanssa.

Murthy kertoi, ettei Barcelona ollut valmis maksamaan Rodrigosta Valencian pyytämää 60 miljoonaa euroa rahana, vaan yritti laskea pyydettyä summaa tarjoamalla Valencialle vaihdossa omia pelaajiaan. Tämä ei Valencialle kelvannut.

– Sain useita puheluita pelaajistamme. Markkinoilla on paljon tarjouksia, Murthy aloitti.

– Jos tarjous on todella hyvä, se kannattaa hyväksyä, koska vastuullisen seuran on myytävä pelaajiaan ennen kuin voi ostaa uusia. Talous on pidettävä kunnossa. On normaalia, että Rodrigoa tavoitellaan. Ennen häntä yritti värvätä Atlético ja nyt Barca.

Murthyn mukaan Valencia ei koskaan saanut tarjousta, joka vastaisi pelaajan tasoa. Hän sanoo ”koko maailman tietäneen, mitä seura on hänestä pyytänyt”.

[readmore from=Barcelona]

– Jos jokin seura tekee tarjouksen oikealla rahalla, fantastista. Jos se seura ei voi kuitenkaan taata tarkkaa maksutapaa, emme voi jatkaa neuvotteluja.

– Emme tuhlaa aikaamme katteettomiin tarjouksiin, joiden takana ei ole tarpeeksi rahaa. Se tekee myös pelaajan tilanteesta epävakaamman, Murthy heitti piikkinä Barcaa kohtaan.

Lähde: Mundo Deportivo