Barcelona pelasi sunnuntai-iltana ensimmäisen ottelunsa uuden valmentajansa Quique Setiénin johdolla. Granada kaatui niukasti maalein 1-0, mutta tilastot olivat todella komeat. Barcelona piti palloa 82,6-prosenttisesti ja syötti ottelussa yli tuhat kertaa.

Setién oli niukasta voitosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Olen tyytyväinen, sillä näimme kentällä monia niistä asioista, joita suunnittelimmekin. Hallitsimme peliä ja meitä vastaan lauottiin vain kahdesti, Setién totesi voitokkaan ottelun jälkeen.

– Meillä oli maalipaikkoja myös ennen tehtyä maalia. Haluan katsoa pelin vielä ajan kanssa, mutta olen melko tyytyväinen pelaajien tekemisiin.

Espanjan myrskyä ennakoivat sääolot eivät ottelusta helppoa tehneet.

– Joukkueen ei tarvinnut ravata pallon perässä, sillä pallo oli pitkälti hallussamme. Tuuli teki pelistä kuitenkin hankalan ja epämukavan, ja kenttä pääsi kuivumaan, Setién jatkoi.

Erityiskiitoksen voitosta Setién jakoi joukkueensa johtotähdelle Lionel Messille. Setién on ylistänyt Messiä aiemmin myös vastustajajoukkueen valmentajana, ja myhäili nyt tyytyväisenä päästyään itse Messin joukkueeseen.

– Messin läsnäolo rauhoittaa, sillä hän on tehnyt valtavasti maaleja jo yli vuosikymmenen ajan. Kun hän saa pallon jalkoihinsa, onnistumisprosentti on aina todella korkea.

Parantamisen varaakin Setién pelaamisesta siis löysi.

– Tietysti joukkue voisi liikuttaa palloa vielä nopeammin aina tilaisuuden tullessa, sillä vastustaja ei tehnyt pelistä helppoa. Olisimme varmasti voineet löytää aukkoja puolustuksesta silti enemmänkin.

[readmore from=Barcelona]

– Jotkut asiat katkaisevat rytmin ja vaativat enemmän nopeutta. Ainoa asia, mitä tarvitsen, on hallinta. Emmekä voi menettää absurdeja palloja, sillä niistä syntyy vastahyökkäyksiä.

– Silloin, kun vastustaja keskittyy sulkemaan alakerran, pelistä ei tule helppoa. Silloin meidän pitää etsiä vaihtoehtoja. Suunnitelmamme oli, että Antoine Griezmann ja Ansu Fati voisivat hakeutua topparien selustaan, mutta he eivät onnistuneet siinä kovin monta kertaa.

Lähteet: Cope ja Sport