FC Barcelonan Arthur on jätetty joukkueensa kokoonpanon ulkopuolelle lauantain Real Sociedad -ottelusta. Hän on ollut sivussa neljä kertaa kymmenestä viime ottelusta.

Brasilialaispelaaja aloitti kauden vahvasti, mutta sen jälkeen ongelmia on ollut loukkaantumisten kanssa ja myös kentän ulkopuolella.

– Hänellä oli ongelmia, kun hän saapui Brasilian leiriltä, Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde kommentoi lehdistötilaisuudessa aiemmin.

Arthurin kentän ulkopuoliset ongelmat alkoivat viime kaudella, kun hän sai palautetta juhlittuaan Neymarin syntymäpäiviä alle kaksi päivää ennen El Clásicoa. Hän myönsi tehneensä virheen, mutta ei ilmeisesti oppinut siitä, sillä syyskuussa hän oli jälleen juhlimassa Neymarin kanssa yömyöhään asti. Jälkimmäinen tapahtui vain päivä ennen Neymarin ja Barcelonan välistä oikeudenkäyntiä.

Lokakuussa Arthuria puolestaan sakotettiin sähköpotkulaudalla ajamisesta.

Tuoreimpana tietona Barcelonassa on TV3:n mukaan pahastuttu siitä, että Arthur on ollut harrastamassa korkean riskin lajia, kun hän oli ollut lumilautailemassa Neton kanssa Andorrassa.