Barcelonan pukuhuoneessa käytiin kiivasta keskustelua lauantain Leganés-ottelun tauolla, kertovat AS-lehden lähteet.

Katalonialaiset esiintyivät ensimmäisellä puoliajalla vaisusti, ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtoasemassa. AS:n mukaan negatiivisuus, turhautuminen ja neuvottomuus paistoivatkin joukkueesta pukuhuoneessa – aivan kuten aiemmin tällä kaudella ottelussa Slavia Prahaa vastaan.

”Mitä me oikein leikimme?” heitti yksi joukkueen ”raskassarjalaisista”. Sen jälkeen vastauksia ja purkauksia alkoi sadella joukkuekavereilta. Osa pelaajista tyytyi vain pysymään hiljaa ja painamaan päänsä alas.

Lehti kertoo, että Antoine Griezmann, Samuel Umtiti ja Ousmane Dembélé kävivät kiihkeätä sananvaihtoa avausjakson tapahtumista ja ongelmista.

Päävalmentaja Ernesto Valverde pyrki rohkaisemaan joukkuettaan apulaisvalmentaja Jon Aspiazun kanssa. He tekivät selväksi, että peliin tarvitaan lisää intensiteettiä ja yhden maalin tekeminen muuttaisi tilanteen täysin.

Kun pelaajat odottivat tunnelissa pääsyä kentälle, Gerard Piqué ja Luis Suárez ottivat ohjat. He kannustivat muita huudoillaan ”Annetaan mennä, pelataan sillä tavalla kuin osaamme”.

Barcelona onnistuikin nousemaan takaa-ajoasemasta 2–1-vierasvoittoon ja komeilee sarjan kärjessä yhdessä Real Madridin kanssa.