FC Barcelonan kauden 2018-2019 vuosikertomus paljastaa, kuinka seuralla on edelleen jättimäiset velat muille seuroille tekemistään pelaajasiirroista. Kaikkiaan Barca on muille seuroille velkaa 260,74 miljoonaa euroa.

Velkojista merkittävin on Liverpool, jolle Barcelona on Philippe Coutinhon siirrosta edelleen velkaa 94,6 miljoonaa euroa. Näistä 27,9 miljoonaa euroa on lyhytaikaista velkaa ja loput noin 66,7 miljoonaa myöhemmin maksettavaa. Coutinho pelaa tätä nykyä Bayern Münchenissä lainasopimuksella, johon sisältyy osto-optio.

Kaikkiaan veloista lyhytaikaista, pian maksettavaa on 79,4 miljoonaa euroa. Coutinhon lisäksi Barcelonan tulee maksaa Malcomista Girondins Bordeaux’lle 30,3 miljoonaa euroa piakkoin, Arthurista Grêmiolle 8 miljoonaa ja Real Betisiin lainatusta Emersonista Atlético Mineirolle 12,1 miljoonaa.

Lisäksi Barcelonalla on vielä maksettavia Arturo Vidalin, Moussa Waguen, José Arnaizin, Neton ja Frenkie de Jongin siirroista.

Vastavuoroisesti muut seurat ovat Barcelonalle velkaa 75,3 miljoonan euron verran. Saatavia Barcelonalla on muun muassa Evertonilta 25,9 miljoonan euron edestä, Borussia Dortmundilta 11 miljoonan euron verran ja Valencialta 13,9 miljoonan euron verran.

Lähde: AS