Barcelona voitti lauantaina Eibarin La Ligan yhdeksännellä kierroksella 3-0. Ottelu pelattiin Ipurualla.

SD Eibar

@SDEibar
HAMAIKAKOA | ONCE INICIAL

#EibarBarça

Barcelona aloitti ottelun pirteästi ja pyrki murtautumaan nopeasti Eibarin puolustuksen selustaan. Luis Suárez innostui kokeilemaan onneaan ja laukoi keskiviivan tuntumasta, mutta veto leijaili selkeästi ohi. Eibar vaivasi vieraita erityisesti keskityksillä.

Eibar piti Barcelonan alakerran kiireisenä muutamankin minuutin, mutta vierasjoukkue rokotti isäntiä 13. minuutilla uhkarohkean korkeasta puolustuslinjasta. Clément Lenglet huomasi, että Antoine Griezmann oli lähdössä pystyjuoksuun, ja lähetti maanmiehelleen täydellisen pystypallon. Griezmannia varjostanut Pablo de Blasis kompastui kääntyessään, joten ranskalaishyökkääjällä oli kymmeniä metrejä vapaata tilaa. Eibarin maalivahti Marko Dmitrović pääsi osittain vedon tielle, mutta Griezmannin kuti painui tolpan kautta sisään. 0-1.

1 - Clément Lenglet has provided his first goal assist for FC Barcelona in all competitions. Premiere.

Eibarin turhautuminen paistoi läpi. Joukkue otti 24. minuutilla kaksi varoitusta samasta tilanteesta, Pape Diop taklauksestaan ja Charles tuomarille purnaamisesta.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin harvinainen tapahtuma, kun Lionel Messi mokasi läpiajotilanteen. Barça-kapteeni oli nokikkain Dmitrovićin kanssa ja yritti harhauttaa tämän vetoharhautuksella. Serbitorjuja heittäytyi väärään suuntaan, mutta ehti vielä pallon tielle ennen kuin Messi ennätti laukoa.

Tauolle mentäessä kummallakin oli kolme maalintekoyritystä.

Toisella puoliajalla Barcelona otti pelin komentoonsa. Vajaan tunnin kohdalla Barcelona petasi pitkän pallorallin päätteeksi paikan Messille, joka sijoitti pelivälineen lähietäisyydeltä sisään. 0-2.

16 - Barcelona player Lionel Messi has scored in nine of his 10 LaLiga games against Eibar, 16 goals in total. Hero.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Barcelona eteni suoraviivaisemmin ja laittoi ottelun pakettiin. Griezmann vapautti keskiympyrästä Messin läpiajoon loistavalla syötöllä. Messi olisi voinut viimeistellä itsekin, mutta hän tarjoili pallon vierelleen Suárezille, jolla oli enää tyhjä maali edessään. 0-3.