Tuleva La Liga -kausi käynnistyy 17.-18. elokuuta. Barcelonan iskukyky kauden alkaessa joutuu epäilemättä koetukselle, sillä joukkue saa neljä avainpelaajaansa takaisin vahvuuteen vain pari viikkoa ennen kauden alkua.

Lionel Messin Argentiina, Philippe Coutinhon ja Arthur Melon Brasilia sekä Arturo Vidalin Chile selvittivät tiensä Copa Américan välierävaiheeseen, ja näin nelikko pääsee aloittamaan kesälomansa vasta varsin myöhään. Kaikille pelaajille on tapana antaa neljä viikkoa lomaa, joten koska Copa Américan loppuottelu pelataan 7. heinäkuuta – ja pronssiottelukin vain päivää aiemmin – on kvartetti Barcelonan käytettävissä vasta selvästi elokuun alun jälkeen.

Varmuudella nelikko on sivussa kesän kahdesta ensimmäisestä harjoituspelistä Chelseaa (23.7.) ja Andrés Iniestan, David Villan ja Sergi Samperin Vissel Kobea (27.7.) vastaan. Molemmat ottelut pelataan Japanissa.

Todennäköisesti nelikkoa ei nähdä tositoimissa myöskään, kun Barcelona kohtaa Camp Noulla Arsenalin 4.8. Sen sijaan joukko saataneen mukaan Yhdysvaltain kiertueelle, jolla Barca kohtaa Napolin kahteen otteeseen (7.8. ja 10.8.). Ottelut ovat Barcelonan kenraaliharjoituksia ennen kauden alkua. La Ligan otteluohjelma julkistetaan ensi torstaina.

Barcelonan ”onneksi” Uruguay ei välieriin selviytynyt, joten Luis Suárez palaa harjoitusvahvuuteen muita eteläamerikkalaisia aiemmin.

Real Madridin valmistautumista Copa América häiritsee vähemmän, sillä semifinaaleissa nähdään Real Madridin pelaajista vain kaksi, brasilialaiset Casemiro sekä tuore kesähankinta Éder Militão.