Myrsky edessä? – Barcelonan konkarit pitivät kriisipalaveria cup-tappion jälkeen

© Kuva: Getty Images

Siitä ei ole kovin pitkään, kun Barcelonan kannattajien ja joukkueen keskuudessa haaveiltiin vielä täysin perustellusti triplamestaruudesta. Paikka Copa del Reyn finaalissa oli varma, ja Mestarien liigan välierissä kotipeli Liverpoolia vastaan päättyi vakuuttavaan 3-0 -voittoon.

Sitten Barcelona romahti Anfieldilla ja unelmat triplasta vaihtuivat tuplamestaruuspuheisiin. Lopulta käsiin jäi kuitenkin ”vain” yksi titteli, sillä Valencia kukisti lauantaisessa Copa del Reyn loppuottelussa Barcelonan 2-1 (lue raportti ottelusta).

Tunnelmat Barcelona-leirissä ovat ymmärrettävästi finaalitappion jälkeen jännittyneitä, eivätkä valmentaja Ernesto Valverden jatkosta seurassa ole kaikki vakuuttuneita. Tilanteen vaikeutta alleviivaa se, että Barcelonan konkarit pitivät pitkäksi venynyttä neuvonpitoa matkalla lentokentälle ennen kuin joukkue pääsi paluulennolle Sevillasta kotiin.

”Kriisipalaveriin” osallistuivat Barcelonan pelaajiston johtajat Lionel MessiGerard Piqué ja Luis SuárezAS:n mukaan ajatustenvaihto oli spontaani ja keskustelun tunnelma kiihkeä. Kolmen pelaajan lisäksi palaveriin osallistui Messin läheinen ystävä, espanjalaismedian tämän ”toiseksi isäksikin” kutsuma Pepe Costa.

Kertomuksen mukaan nelikko palaveerasi bussissa yli 20 minuutin ajan. Vielä silloinkin, kun ajoneuvo oli saapunut lentokentälle ja muut pelaajat poistuivat kyydistä, konkarit jatkoivat neuvonpitoaan bussin sisällä. Muu joukkue sai odottaa toimettomana yli kymmenen minuuttia, kun kapteenisto keskusteli siitä, miksi kauden loppu sujui näinkin ala-arvoisesti.

Espanjalaislehdistö tulee epäilemättä seuraamaan tarkasti, millaisia muutoksia Barcelonassa on kesän aikana luvassa. Vaikka La Ligan mestaruus heltisikin selkeään tapaan, jätti heikko loppukausi suihin varmasti ikävän jälkimaun.

>>> Lunasta 20€ ilmainen liveveto – tarjous voimassa rajoitetun ajan!