Lehdistö ryöpytti kautensa tappioon päättänyttä Barcaa: ”Messi ei ole enää koskematon”

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonan kausi sai vaisun lopun. Vaikka käteen jäikin toinen peräkkäinen La Ligan mestaruus, olivat tunnelmat vajaat kuukausi sitten vielä paljon valoisampia. Alle kolme viikkoa sitten Liverpool teki tyhjiksi haaveet Mestarien liigan voitosta, ja lauantai-iltana Valencia vesitti toiveet Copa del Reyn kuninkuudesta (lue lisää).

Kansainvälinen lehdistökään ei Barcelonan päätä silittele. Osansa sai myös Lionel Messi, joka on toki edelleen suosikki Ballon d’Or -voittajaksi, mutta triplamestaruuden vaihduttua vain yhteen titteliin ei enää aivan niin selvä kuin aiemmin keväällä.

– Eilisen tosiasiat eivät ole niitä enää tänään. Lionel Messitietää siitä jotain. Toukokuun alussa Barca kamppaili triplasta ja Messi oli Ballon d’Or -suosikki, mutta enää argentiinalainen ei ole koskematon. Jälleen kerran Barcelonan puolustus aiheutti heille tappion, ranskalainen L’Èquipe analysoi.

Italialainen La Gazzetta dello Sport ei ollut yhtään kiltimpi.

– Kitkerä päätös blaugranan taistelulaivan kaudelle. Valverden joukkue vetosi selvästi Mestarien liigasta putoamisen jälkivaikutuksiin Copa del Reyssä, jonka se oli voittanut neljästi putkeen. Nyt cupkin pääsi heiltä karkuun.

– Villamarínin finaalissa Valencia oli kyyninen ja pragmaattinen, ja sai kirsikan kakkuunsa vaikealla kaudella voittaen kahdeksannen cup-tittelinsä 100-vuotisjuhlavuonnaan, 11 vuotta viimeisen voiton jälkeen, Gazzettassa kirjoitettiin jutussa, joka otsikoitiin ”Barca lyötiin mattoon”.

Argentiinalainen Olé katsoi analyysissään jo kohti Barcelonan mahdollisesti tekemiä johtopäätöksiä.

– Valencian pelaajat halailevat, ovat liikuttuneita, itkevät, juoksevat hallitsemattomasti… Valencia saavutti historiansa kahdeksannen cup-mestaruuden, ja triplasta haaveillut Barcelona sai tyytyä pelkkään liigaan. Messi jäi ilman kruunua, Olé kirjoitti.

– Nyt jää nähtäväksi, millaisia johtopäätöksiä katalaani-instituutio tekee joukkueen turhauduttua jälleen. Barca reagoi myöhään, ja jätti Lionel Messille koko vastuun takaa-ajosta.

Brasilialainen Globoesporte muistutti myös kauden aiemmista vaikeuksista.

– Barcelonan kaudessa ei ollut loistoa. La Liga -mestaruuden ja Mestarien liigasta putoamisen välillä oli nousuja ja laskuja, ja kausi sai melankolisen lopun. Katalaanijoukkue ei onnistunut kaatamaan Valenciaa, joka hyödynsi harvat maalipaikkansa, lehdessä todettiin.

Lähde: AS

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää