Liverpool nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi Mestarien liigan välierissä.

Barcelona oli voittanut ensimmäisen osaottelun maalein 3-0, mutta Anfieldilla Pool löi taululle lukemat 4-0 ja eteni loppuotteluun.

Tällaista ei ole montaa kertaa nähty Mestarien liigan pudotuspelihistoriassa. Tarkalleen ottaen neljä kertaa joukkue on edennyt jatkoon, kun ensimmäisessä osassa on tullut turpiin vähintään kolmella maalilla.

Häkellyttävintä tilastossa on se, että kolmessa otteluparissa neljästä mukana on ollut Barcelona. Viime kaudella Barca putosi puolivälierissä AS Romalle. Ensimmäisen osan katalaanit voittivat kotonaan 4-1, toinen osa meni Romalle 3-0 ja italialaiset painelivat välieriin vierasmaalisäännön perusteella.

[readmore from=Barcelona]

Barca-fanit muistanevat myös parin vuoden takaisen neljännesvälierän PSG:tä vastaan. PSG voitti ensimmäisen osan kotonaan peräti 4-0, mutta Barca löi toisessa osassa taululle 6-1-lukemat ja voitti.

Ainoa moinen ottelupari, jossa Barcelona ei ole ollut mukana, on vuodelta 2004. AC Milan voitti ensimmäisessä osassa Deportivo La Coruñan 4-1, mutta toisen osan vei Depor lukemin 4-0.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🔀 - @LFC are 4th team to progress in Champions League after losing 1st leg by at least 3 goals. Barcelona are 1st to fail to progress twice in this scenario.

2019 - @LFC 🆚 Barcelona
2018 - AS Roma 🆚 Barcelona
2017 - Barcelona 🆚 PSG
2004 - Deportivo 🆚 AC Milan

#LFC #LIVBAR