Valencia on Copa del Reyn mestari. Marcelinon joukkue voitti Barcelonan 2-1-lukemin Sevillassa, Estadio Benito Villamarínilla, lauantai-iltana.

Valencia CF

@valenciacf_en
YES. WE. DID.

The underdogs pulled it off 💪

#LaCopaDelCentenari #CentenaryCup #CHAMPIONS

Valencia aloitti ottelun ennakkoluulottomasti, käyden vain senttien päässä avausmaalista jo viiden minuutin pelin jälkeen. Kevin Gameiro lähetti Rodrigo Morenon läpiajoon, joka ohitti Jasper Cillessenin ja laukoi kohti maalia. Gerard Piqué ehti kuitenkin juuri ja juuri pallon tielle ja pelasti joukkueensa aivan maaliviivalta.

Barcelonan ensimmäinen kunnollinen maalipaikka syntyi 17 minuutin kohdalla, kun Lionel Messi murtautui vahvan juoksun jälkeen Valencia-boksiin. Gabriel Paulista kuitenkin ehti argentiinalaishyökkääjän laukauksen tielle ja ohjasi pallon maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin oli taas Valencian vuoro hyökätä, eikä pallo jäänyt tällä kertaa maaliviivalle pyörimään.

José Gayàn matala keskitys vasemmalta laidalta tavoitti Gameiron, joka ohitti Jordi Alban rangaistusalueen sisällä ja laukoi pallon tulisesti maaliverkon perukoille. Vastoin odotuksia, Valencia johti ottelua 1-0-lukemin 21 minuutin jälkeen.

Barcelona ei onnistunut vastaamaan Valencian tulitukseen, ja valkopaidat siirtyivätkin jo 2-0-johtoon reilun puolen tunnin jälkeen.

Dani Parejon pitkä pystysyöttö oikeaa laitaa pitkin tavoitti pikakiituri Carlos Solerin, jonka keskitys maalin suulle löysi Rodrigon. Espanjalaiskärki korvasi ensiminuuttien epäonnistumisensa ja ohjasi pallon maaliin, kun pelikellossa oli 33 minuuttia.

2 - Barcelona have conceded two goals in a first half of a Copa del Rey final for the first time since 1952, also against Valencia (Barcelona win at the end by 4-2). Replay?

Ivan Rakitic kävi seuraavaksi lähellä Barcelonan kavennusosumaa, mutta puski lähietäisyydeltä ohitse maalin. Messi kävi sen jälkeen kahdesti lähellä maalintekoa, mutta Jaume Domènechin erinomaiset torjunnat pelastivat Valencian takaiskulta.

Ernesto Valverde reagoi tauolla tuomalla kehiin sekä Arturo Vidalin että Malcomin.

Messi kävi taas lähellä maalia 56. minuutilla, kun hän murtautui jälleen kerran Valencian alueelle. Hänen laukauksensa jäi kuitekin epäonnekkaasti tolppaan, eikä Vidal onnistunut ohjaamaan paluupalloa maaliin.

Tunnin pelin kohdalla Valencia sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Parejo astui pallon taakse, mutta liukastui ottaessaan laukauksen, loukaten samalla jalkaansa. Lääkintäryhmän paikkailuista huolimatta Parejo ei pystynyt jatkamaan ja jätti lopulta kentän. Sisään astui Geoffrey Kondogbia.

Barcelona onnistui viimein maalinteossa 74 minuutin pelin kohdalla.

Clément Lenglet puski pallon kulmapotkusta kohti vasenta alakulmaa, mutta Jaume venyi maalillaan erinomaiseen torjuntaan. Pallo jäi kuitenkin pyörimään hänen eteensä, eikä Messi epäonnistunut tuikkaamaan palloa tyhjiin.

Messi teki maalillansa Copa del Rey -historiaa. Hänestä tuli osumansa myötä ensimmäinen pelaaja koskaan, joka on onnistunut maalinteossa kuudessa eri loppuottelussa.

6 - @FCBarcelona's Lionel Messi has become the first player in #CopadelRey history to score in six different finals (seven goals). King.

Valencia teki kaikkensa puolustaakseen johtoasemaansa, kun Barcelona jatkoi painostamista, onnistuen siinä erinomaisesti.

Gonçalo Guedesilla oli vielä kaksi mahdollisuutta sinetöidä Valencian voitto lisäajan viime hetkillä, mutta hänen laukauksensa läpiajoista epäonnistuivat täysin.

Valencia CF

AISDBFWSDB FVWÑJKQECNHUQWEHBWHEGUEDFHLZSDRFBUJFEJLWKJJJJJJJJWenoiwerfhwevr`we hcrñx jwefhnawñuief bawjkr fbgjkws FVIN`C JE NWOIHUIWFBICIWUÙWERCBTIUWR CUIE RPVUETEBCHQBOWRUXFBHWEHUEIBCRLWEUICRGILEBXOYERPIYFT`WRCTJIOERTPMOVQETQ3JN`TQ30UI9`CT+IQCTCRMIOCRJMIOCMCRMIOCRMIOC 😮😮😮

Muutamasta lähellä-piti-tilanteesta huolimatta Valencia selviytyi ja voitti loppuottelun 2-1-lukemin.

Valencian voiton myötä Barcelona ei tule juhlimaan tuplamestaruutta tällä kaudella. Jää myös nähtäväksi, tuleeko Ernesto Valverde jatkamaan katalonialaisseuran peräsimessä.