Tilastot komeaa luettavaa: Barcelonan nykyryhmä koko La Liga -historian dominoivin joukkue

© Kuva: Getty Images

Espanjalaismediassa pidetään käytännössä jo täysin selvänä asiana sitä, että Barcelona tullaan kruunaamaan kauden 2018-2019 La Liga -mestariksi. Eikä ihme. Kasvattihan Barcelonan 2-0 -voitto Atlético Madridista lauantaina joukkueen eron sarjakärjessä jo 11 pisteeseen, kun sarjaa on pelaamatta enää seitsemän kierrosta. Olisi järisyttävä ja liki ennenkuulumaton romahdus, jos mestaruus vielä Barcelonan käsistä lipeäisi.

Mestaruus tulee olemaan Barcelonalle toinen perättäinen. Merkillepantavaa on kuitenkin myös se, kuinka ylivoimaiseen tapaan Barcelonan viime ja tämän kauden mestaruudet ovat tulleet. Twitterin tilastopalvelu Pedritonumerosin mukaan jopa ennätyksellisen ylivoimaiseen.

Kyseisen lähteen mukaan Barcelona on koko La Liga -historian ylivoimaisin joukkue kahden peräkkäisen kauden otannalla. Olettaen, että Barca pysyy sarjakärjessä kauden loppuun saakka, on se johtanut sarjaa viimeisten kahden kauden aikana yhteensä 72 kierroksella 78 mahdollisesta. Tuo vastaa 92 prosentin osuutta kierroksista. Lopuilla kuudellakin kierroksella Barca on ollut huonoimmillaankin vain toinen.

Ennen Barcelonan nykyryhmää ylivoimaisin mestarijoukkue kahden kauden otannalla on ollut Miguel Muñozin valmentama Real Madridi kausilla 1961-1962 ja 1962-1963. Real Madrid johti tuolloin sarjaa 54 kierroksella 60 mahdollisesta, eli kaikkiaan 90 prosentilla kierroksista. Muñozin Real oli sarjan kahden parhaan joukossa 58 kierroksella 60 mahdollisesta.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää