Barcelona varmisti La Ligan mestaruuden lauantaina, kun se voitti Levanten 1-0. Taulukossa toisena majaileva Atlético Madrid ei voi enää ohittaa Barcelonaa, sillä katalonialaiset olivat kauden keskinäisissä kohtaamisissa vahvempia.

Levante UD

@LevanteUD
🐸⚔️ ALINEACIÓN | ¡Este es nuestro once inicial para enfrentarnos al @FCBarcelona_es!

#BarçaLevante

#ElClubQuePortemAlCor 💙❤️

Luis Suárezille pedattiin mainio tontti jo toisella peliminuutilla, mutta uruguaylaiskärki laukoi kohti Levante-vahti Aitor Fernándezia.

Barcelona myllytti ottelun alussa mielin määrin. Suárezin lisäksi vetoaan viritteli Philippe Coutinho. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen maalintekoyritykset olivat kotijoukkueen hyväksi 5-0.

Levanten veräjänvartija Fernández piti käytännössä yksin joukkueensa pelissä mukana.

Hieman ennen taukoa Coutinho täräytti vapaapotkusta ylärimaan.

Pallonhallinta oli 45 minuutin jälkeen Barcelonan hyväksi 68-32. Kotijoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla 12 maalintekoyritystä, Levantella ei yhtään.

0 - Levante are the third team without shots, without shots on target and without touches in opposite box in a first half of a LaLiga game this season. Resistance.

Barcelona otti Lionel Messin vaihdosta sisään heti toiselle jaksolle. Hänelle teki tilaa Coutinho.

Kotijoukkue jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä Messin johdolla, mutta Levanten maali tuntui olevan noiduttu.

Kauan odotettu osuma syntyi lopulta 62. minuutilla. Arturo Vidal puski pallon Messille, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon takakulmaan. 1-0.

Barcelonan kauhuksi Borja Mayoral oli tasoittaa pelin heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta maalivahti Marc-André ter Stegen pelasti isännät.

Kotijoukkue tuntui hermostuneen avausosumastaan. Pari harhasyöttöä ja huonosti ajoitettua taklausta oli kostautua takaiskun muodossa, mutta vieraiden kehno sihti piti Barcelonan johdossa.

Barcelonan mestaruusjuhlat olivat vesittyä juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Pallo kävi jo tolpassa ennen kuin ter Stegen nappasi sen syliinsä.