Barcelona otti Mestarien liigan puolivälieristä arvokkaan 1-0-voiton Manchester Unitedin vieraana keskiviikkoiltana.

Katalonialaisseura siirtyi kamppailussa johtoon jo ensimmäisen vartin sisällä, kun Luke Shaw ohjasi Luis Suárezin laukauksen epäonnekkaasti omiin.

Manchester United oli hyökkäyksessä tehoton, eikä André ter Stegenin tarvinnut venyä maalillansa yhteenkään torjuntaan.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina Camp Noulla.

Manchester United

@ManUtd
🚨 Your #MUFC team to face Barcelona 🚨

#UCL

Barcelona aloitti ottelun väkevästi. Manchester United lähti kamppailuun melko varovaisesti, kuten avauskokoonpano antoi jo olettaa. Vasemmalla laidalla aloitti Anthony Martialin ja Jesse Lingardin sijaan laitapuolustaja Diogo Dalot.

Barcelona hallitsi palloa, mutta United näytti vaarallisuutensa vastahyökkäyksistä jo seitsemännellä peliminuutilla. Marc-André ter Stegen joutui ryntäämään kauas maaliltaan, jotta hän ehti estämään Marcus Rashfordin läpiajon Paul Pogban pistokkaasta pystysyötöstä.

United kuitenkin murtui ensi kerran 13 minuutin pelin jälkeen, kun Luis Suárezin pusku kimposi Luke Shaw’n kautta omiin.

Lionel Messi vastaanotti pallon Unitedin rangaistusalueen vasemmalla puolella ja nosti sen näppärästi kohti United-maalin takatolppaa. Suárez puski pallon sieltä voimakkaasti kohti ruuhkaista maalinsuuta, josta epäonnekas Shaw ohjasi pelivälineen verkon perukoille.

Manchester United onkin tehnyt nyt enemmän omia maaleja Mestarien liigan historiassa (8), kuin mikään muu joukkue.

OptaJoe

@OptaJoe
8 - No team has scored more own goals in Champions League history than Manchester United, with Luke Shaw's tonight their eighth in the competition. Hapless. #MUNBAR

Barcelonan vahvasta alusta huolimatta Ernesto Valverde saattoi pelästyä hieman, kun ottelua oli takana puolisen tuntia. Chris Smalling ryntäsi Messiä selkään, jonka jälkeen Barça-kapteeni jäi makaamaan naama verisenä maahan. Messi sai tilanteessa nenäänsä pienen vekin, joka saatiin kuitenkin tyrehdytettyä. Pienen paikkailun jälkeen Messi pystyi jatkamaan ottelua.

Philippe Coutinholle avautui erinomainen tilaisuus 2-0-maaliin pelin 33. minuutilla, kun Suárez pudotti pallon rangaistusalueen reunalle. David De Gea venyi kuitenkin maalillansa maailmanluokan jalkatorjuntaan, pitäen Unitedin mukana kamppailussa.

Ensimmäisen jakson viimeisen kympin aikana Barcelona otti hieman takapakkia hyökkäyksensä kanssa. Manchester United sai viimein nauttia pallon hallinnasta, mutta vieraiden puolustus pysyi lujana.

Unitedille avautui yksi erittäin hyvä maalipaikka juuri ennen puoliaikaa, kun Ashley Youngin keskitys löysi Dalotin Barcelonan boksista. Portugalilaispelaaja kuitenkin hätiköi laukauksensa kanssa ja puski pallon reilusti ohi maalin.

Ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 2007, Manchester United ei onnistunut saamaan yhtäkään laukausta kohti maalia Mestarien liigan kotiottelun avauspuoliskon aikana.

Toiselle jaksolle United lähti kuitenkin vahvemmin. Marcus Rashford pääsi erinomaiseen laukauspaikkaan heti puoliajan alussa, kun ter Stegen nyrkkeili keskityspallon suoraan englantilaiskärjelle alueen reunalla. Rashfordin volleysta puuttui kuitenkin laatu ja tarkkuus, eikä pallo löytänyt tietään edes maalille saakka.

Barcelonalle avautui myös hyviä maalipaikkoja. Nélson Semedo pelasi Suárezin puolittaiseen läpiajoon kauniilla pystysyötöllä Dalotin jalkojen välistä, mutta uruguaylaiskärjen laukaus jäi sivuverkkoon.

Hetkeä myöhemmin Jordi Alba pääsi testaamaan maanmiestään David De Geaa vasemmalta laidalta, mutta espanjalaisvahti torjui laitapuolustajan matalan laukauksen.

Barcelona teki kaksi puolustavaa pelaajavaihtoa noin 65 minuutin kohdalla, kun Arturo Vidal ja Sergi Roberto astuivat Philippe Coutinhon ja Arthurin tilalle. Ole Gunnar Solskjær puolestaan otti kehiin laitahyökkääjät Anthony Martialin ja Jesse Lingardin.

Manchester United ei kuitenkaan onnistunut aloittamaan haluamaansa takaa-ajoa vaihtojen avulla. Ottelun edetessä sen viimeiselle kympille, United ei ollut saanut vielä yhtäkään laukausta kohti maalia.

Lionel Messillä oli tilaisuus viedä Barcelona 2-0-johtoon vapaapotkusta, kun ottelua oli takana 83 minuuttia. Messi, joka on viime aikoina ampunut vapareita yhtä tarkasti kuin rangaistuspotkuja, ei kuitenkaan huijannut De Geaa matalalla laukauksellaan.

Martial oli päästä heti seuraavasta tilanteesta läpiajoon Barcelonan rangaistusalueen sisällä, mutta Clément Lengletin viimehetken liukutaklaus pelasti vieraat lähes varmalta takaiskulta.

Smallingilla oli vielä yksi maalintekosauma ottelun loppuhetkillä, mutta keskuspuolustajan laukaus suuntasi reilusti yli maalin. Ottelu päättyi täten Barcelonan 1-0-voittoon.

OptaJoe

@OptaJoe
2005 - Manchester United have failed to have a shot on target in a Champions League game for the first time since March 2005, in a 0-1 defeat at AC Milan. Timid. #MUNBAR

Barcelonalle riittää siis vain tasapeli jatkopaikkaan, kun taas Unitedin on parannettava hyökkäystään edetäkseen Camp Noulta Mestarien liigan välieriin.