Barcelona voitti lauantai-iltana La Ligan 33. kierroksella Real Sociedadin Camp Noulla maalein 2-1.

Barcelona otti voittonsa ansiosta askeleen lähemmäs La Ligan mestaruutta. Atlético voitti oman ottelunsa aiemmin lauantaina ja nousi hetkellisesti kuuden pisteen päähän Barcelonasta, mutta Barcelona nosti piste-eron voittonsa myötä jälleen yhdeksään pisteeseen.

Clément Lenglet puski Barcelonan johtoon juuri ennen taukoa kulmapotkusta. Barcelona hallitsi luonnollisesti pelitapahtumia, eikä Real Sociedad päässyt hyödyntämään vastaiskumahdollisuuksiaan.

Juanmi toi baskit tasoihin tunnin kohdalla. Juanmi ohitti komeasti Gerard Piquén ja pääsi tuomaan vieraat yllättäen tasoihin.

Jordi Alba ratkaisi ottelun vain kaksi minuuttia Juanmin tasoitusmaalin jälkeen. Leo Messi syötti laitapuolustajalle, joka iski kauden kolmannen maalinsa. Maali tarkistettiin VAR:n toimesta, sillä Ousmane Dembélé näytti aluksi häiritsevän Real Sociedadin maalivahti Gerónimo Rullin näkökenttää ollessaan paitsioasemassa, mutta VAR hyväksyi osuman.

Barcelona voi virallistaa mestaruutensa keskiviikkona, jos seura voittaa oman ottelunsa ja Atlético ei voita Valenciaa.