Betis isännöi sunnuntai-iltana Barcelonaa Villamarínilla.

Barcelonalla oli mahdollisuus käytännössä ratkaista La Ligan mestaruus, sillä Atlético hävisi lauantaina Athleticille San Mamésilla maalein 2-0. Barcelona käytti mahdollisuutensa hyväkseen ja voitti Betisin luvuin 4-1.

Illan ykköstähti oli tuttuun tapaan Leo Messi, joka kantoi Barcelonan yksinään täyteen pistepottiin ja hyvin todennäköisesti sarjamestaruuteen. Messi viimeisteli hattutempun Betisin verkkoon. Kyseessä oli Messin sarjakauden kolmas hattutemppu ja kahdeksas kerta, kun argentiinalainen tekee ainakin kaksi maalia yhdessä ottelussa.

Messi vei Barcelonan johtoon 18. minuutilla komeasta vapaapotkusta. Noin 20 metristä lähtenyt laukaus löysi tiensä ylänurkkaan, eikä Betisin maalia vartioineella Pau Lópezilla ollut asiaan mitään sanottavaa.

Ottelun voittomaali nähtiin muutama sekunti ennen taukoa. Luis Suárez syötti komeasti kantapäällään Messille oivan maalipaikan, eikä sarjan paras maalintekijä luonnollisesti epäonnistunut.

Illan kenties komein osuma nähtiin tunnin kohdalla. Hienon ottelun pelannut Suárez juoksi itsekseen läpi Betis-puolustuksen ja siirsi pallon ohi Lópezin.

Sekään ei kuitenkaan riittänyt Barcelonalle, eikä etenkään Messille. Argentiinalainen nosti pallon boksin rajalta yli Lópezin ja Betisin kannattajat osoittivat kunnioitustaan seisten Messiä kohtaan.