Barcelonan ja Lyonin välinen Mestarien liigan ottelu jää muistiin Lionel Messi -show’na. Pelissä kuitenkin tapahtui jotain hyvin ratkaisevaa, mikä saattoi mennä tuomareilta täysin väärin.

Barcelonan avausmaali syntyi 18. minuutilla, kun Messi chippasi rangaistuspotkun maaliin panenka-tyyliin. Maalissa ei ollut mitään epäselvää, mutta rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa oli.

Livekuvan perusteella Lyonin puolustaja Jason Denayerin taklaus osui Luis Suárezin jalkoihin, ja pilkkutuomio oli perusteltu. Vaan ei ehkä sittenkään?

Hidastuskuva osoittaa, että Denayerin jalka lähestyi kyllä Suárezia, mutta loppujen lopuksi uruguaylainen astui itse Denayerin jalan päälle ja heittäytyi sen jälkeen nurmen pintaan. Suárez itse myönsi asian pelin jälkeen.

– Taisin epähuomiossa astua hänen jalalleen, mikä vähän horjutti tasapainoani. Jää tuomarin päätettäväksi, onko se pilkun paikka, Suárez sanoi Movistarille.

AS USA

@English_AS
Suárez: "I think I stepped on the defender without meaning to and it destabilised me a little bit".

en.as.com/en/2019/03/13/…

Marcan ja Cadena SER:n käyttämät erotuomariasiantuntijat Juan Andújar Oliver ja Eduardo Iturralde González olivat molemmat yhtä mieltä siitä, että rangaistuspotkua ei olisi pitänyt viheltää.

– [Ottelun erotuomari Szymon] Marciniak teki väärän tuomion. Se oli Luis Suárez, joka astui Denayerin jalan päälle, eikä toisin päin. En ymmärrä, miten ihmeessä VAR ei korjannut erotuomarin tuomiota, Andújar Oliver sanoi.

– Mielestäni se ei ole rankkarin paikka, koska Suárez tekee tilanteessa ensimmäisen rikkeen, Iturralde González puolestaan kommentoi.

Mutta miksi VAR-tuomaristo ei sitten puuttunut asiaan? UEFA ei ole ottanut virallisesti asiaan kantaa. Ranskalainen RMC Sport kertoo UEFA:n ”vihjanneen”, että VAR:n kanssa olisi ollut teknisiä ongelmia rangaistuspotkutuomion aikaan.

Get French Football News

@GFFN
Breaking | RMC report that UEFA have “intimated” that they had technical problems with VAR during the review of Barcelona’s penalty vs. Lyon this evening...

Lue myös