Ennakko: Espanjalaisten toiveet Barcelonan varassa – vierasmaali pahimpana pelkona

© Kuva: Getty Images

Valencian jäätyä lohkovaiheeseen ja Real Madridin sekä Atlético Madridin pudottua neljännesvälierissä, on Barcelona enää ainoa La Liga -joukkue, joka voi edetä Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Sen lähtökohdat ovat melko hyvät, mutta espanjalaiset ovat mokanneet viime aikoina parempiakin etumatkoja toisissa osaotteluissa.

Barcelona-Lyon

Klo 22:00

Barcelona kohtaa siis ranskalaisseura Lyonin, jonka kotiluolassa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tasapeli vierasottelusta on tuloksena hyvä Ernesto Valverden ryhmälle, mutta vierasmaalin puute, tekee tilanteesta vaarallisen.

On selvää, että Barcelona on Camp Noulla ennakkosuosikki. Se pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä poissaoloja ei pitäisi olla Rafinhan ja Thomas Vermaelenin lisäksi ja joukkueen edellisestä kotitappiosta on kulunut jo neljä kuukautta.

Lyonin peli on puolestaan tökkinyt Ranskassa, sillä se ei ole voittanut kolmea edellistä vierasotteluaan. Tämän seurauksena suora Mestarien liiga -paikka ensi kaudeksi on karannut jo seitsemän pisteen päähän.

Barcelona onnistui luomaan ensimmäisessä osassa ison määrän maalintekotilanteita ja edes keskinkertaisella viimeistelyllä se tulisi yleensä tekemään kyseisistä paikoista vähintään kaksi maalia. Samanlainen ottelu lienee edessä tänäänkin, mutta paikoista on yksinkertaisesti laitettava pallo maaliin, jos haluaa edetä seuraavalle kierrokselle. Jos Lyon onnistuisi maalinteossa ensimmäisenä, voisi Barcelonalle tulla hätä ja rentous katoaisi viimeistelystä.

Lyonilla on taitavia pelaajia joukkueessaan kuten Memphis DepayNabil FekirTanguy Ndombele ja Moussa Dembele, mutta jos Barcelona onnistuu pelillisesti kuin Ranskassa, on vaikea nähdä mahdollisuuksia yllätykseen.

Mestarien liiga 13.3.

Klo 22:00
Barcelona-Lyon
Bayern München-Liverpool

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää