Barcelona jäi vaisun suorituksen myötä maalittomaan tasapeliin Athletic Bilbaon vieraana sunnuntai-iltana. Marc-André ter Stegenin upeat otteet Barçan maalilla pitivät kuitenkin huolen siitä, ettei Bilbao vienyt kaikkia kolmea pistettä kotiin kotijoukkueen useista maalipaikoista huolimatta.

Athletic aloitti ottelun vahvasti, halliten ottelun ensimmäisen puolituntisen tapahtumia.

Arturo Vidal menetti pelivälineen keskikentällä, päästäen Yuri Berchichen vasemmalla laidalla juoksuun. Espanjalaislaiturin kova laukaus boksin reunalta meni kuitenkin hieman ohi maalin, kun peliä oli 11 minuuttia takana.

Hetkeä myöhemmin Markel Susaeta sen sijaan pääsi laukomaan kohti maalia, pakottaen Marc-André ter Stegenin maalillansa huikeaan torjuntaan.

Ter Stegen oli kuitenkan lähellä aiheuttaa joukkueellensa harmia, kun hänen heikon avauksensa myötä Atheltic pääsi iskemään nopeasti vastaan. Raúl Garcia sai pallon ilmasta haltuunsa, mutta hänen akrobaattinen laukauksensa boksin sisältä suuntautui kuitenkin päin Barcelonan saksalaismaalivahtia.

Barcelona sai ensimmäisen laukauksensa aikaan vasta 36 minuutin pelin jälkeen, kun Lionel Messi pakotti Bilbao-maalivahti Iago Herrerinin hänen ensimmäiseen torjuntaansa tarkalla kaukolaukauksella.

Raúl Garcialla oli myös toinen hyvä mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon, kun keskitys oikealta pomppi jälleen hänen haltuunsa. 32-vuotias espanjalainen ampui laukauksensa takatolpalta kuitenkin sivuverkkoon.

Barcelona näytti ensimmäisen jakson aikana paljon heikommalta joukkueelta, mutta Athletic ei onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan. Tilanne oli tauolle mentäessä tasan, 0-0.

Barcelona aloitti toisen jakson hieman vahvemmin, pakottaen Athleticin keskittymään nyt paljon enemmän puolustukseensa.

Barçan pallonhallinnasta huolimatta myös toisen jakson ensimmäinen kunnon maalintekopaikka tuli kotijoukkueelle. Mikel San Josén vasemman jalan laukaus boksin reunalta viuhui kuitenkin hieman maalitolpan ohitse.

Barcelona-manageri Ernesto Valverde pyrki lisäämään intensiteettiä hyökkäykseensä tuomalla Carles Alenan ja nilkkavammasta palanneen Ousmané Dembélén kehiin, mutta parhaat maalintekopaikat syntyivät edelleen Bilbaolle.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua kotijoukkue kävi jälleen lähellä maalintekoa. Tammikuun parhaaksi pelaajaksi valittu Inaki Williams puski ensin Iker Muniainin antaman vapaapotkun ohitse maalin pelin 78. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin espanjalaislaituri oli yksi yhtä vastaan ter Stegenin kanssa, mutta tykitti nopean laukauksensa suoraan päin saksalaisvahtia. Laukaus oli jo Bilbaon neljäs kohti maalia.

Williams testasi ter Stegeniä jälleen kerran pelin 85. minuutilla, muttei onnistunut ohittamaan Barça-vahtia tälläkään kertaa.

Barcelonalle oli avautua oiva tilaisuus vastahyökkäykseen pelin lisäajalla, kun Luis Suárez oli lähettää Dembélén läpiajoon kentän vasemmalla laidalla. Oscar de Marcos katkaisi syötön kuitenkin kädellään, ja sai tilanteesta pelin toisen keltaisen korttinsa, lentäen täten ulos.

Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Barcelona kasvattaa täten eroaan kärjessä vain yhdellä pisteellä, Real Madridin ollen vain kuuden pisteen päässä katalonialaisseurasta.

Athletic Bilbao sen sijaan nousi pisteen myötä 13. sijalle, ja on nyt neljän pisteen päässä pudotusviivasta.