Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu paljasti RKB:n haastattelussa uskovansa vakaasti Lionel Messin tekevän uuden jatkosopimuksen. Messin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2021. Bartomeu avasi samalla myös muun muassa Jordi Alban, Ernesto Valverden ja Neymarin tilanteita.

– En ole jutellut Messin kanssa, mutta uusi jatkosopimus syntyy varmasti. Ei kovin pian, mutta istumme kyllä alas. Ennen kuin lähden, Leo Messi jatkaa kanssamme. Hän on yhden seuran pelaaja. Suhde kanssamme jatkuu ikuisesti, Bartomeu lupaa.

Toinen pelaaja, jonka jatkosopimuksesta on spekuloitu pitkään, on laitapuolustaja Jordi Alba, Messin ehdoton tutkapari. Barca-pomo uskoo myös Alban pitkään jatkoon.

– Jatkosopimus on tulossa. Olen hyvin optimistinen, koska hän on sanonut meille haluavansa jatkaa. Olemme tarjonneet Alballe viiden vuoden sopimusta. Toivon, että keskustelemme lähiaikoina, sillä emme ole tavanneet näinä päivinä, Bartomeu kertoo.

– Neuvotteluissa on kyse talouspuolesta. Hän on maailman paras vasen laitapuolustaja. Me neuvottelemme yhä. Emme juokse, vaan kävelemme.

Tärkeä aihe on myös valmentajakysymys. Bartomeu uskoo, että ensi kaudellakin mennään samassa komennossa.

– Uskon, että Valverde jatkaa. Hän luottaa pelaajiinsa. Tämä on hänen toinen kautensa. Tavoite on päästä maaliin siten, että on mahdollista voittaa kaikki. Luotan Valverdeen, ja vaikka emme voittaisikaan mitään, hän jatkaa silti. Hänen jatkonsa on takuu nuorille, Bartomeu toteaa.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonan kohdalla huhuillaan jatkuvasti myös Neymarin mahdollisesta paluusta Camp Noulle. Näissä puheissa ei Bartomeun mukaan ole juurikaan perää.

– Olen puhunut Neymarin edustajien kanssa, koska tapasin heidät. Kukaan hänen lähipiiristään ei kuitenkaan sanonut minulle hänen haluavan Barcaan, Bartomeu paljastaa.

– Myöskään kukaan Barcelonan johtohahmoista ei ole sanonut minulle, että he olisivat soittaneet. Hänellä on sopimus PSG:n kanssa. Hän on maailmanluokan pelaaja, ja tuskinpa hänen seuransa haluaa häntä myydä. Emme mekään halunneet myydä häntä. On sääli, että Espanjassa käytetään ulosostoklausuuleita.

Lähde: Marca