27.1.2019 oli päivä, jonka La Liga -pomo Javier Tebas halusi jäävän historiaan sarjan ensimmäisestä Espanjan ulkopuolella pelatusta ottelusta. Tebasin projekti oli viedä Katalonian derby pelattavaksi Miamiin, mutta lähinnä Espanjan jalkapalloliiton vastustuksesta johtuen haave ei toteutunut, vaan Barcelona kohtasi Gironan tämän normaalilla kotikentällä Montilivissä.

Pisteet lähtivät Gironasta sarjakärki Barcelonan matkaan, mutta kotijoukkue taisteli kentällä päät pystyssä. Gironan tehtävää kuitenkin vaikeutti se, että Barcelona karkasi johtoon jo 9. minuutilla. Kotijoukkueen puolustus sähläsi purkupallon peräti kahteen otteeseen Barca-pelaajan jalkaan, ja Nelson Semedo latasi alanurkkaan Barca-uransa ensimmäisen maalin. Ottelu oli Semedolle Barcelonan edustusjoukkueessa 59:s. Viimeksi portugalilainen oli onnistunut maalinteossa marraskuussa 2016.

Maalipaikkoja loivat avausjaksolla molemmat joukkueet, mutta molemmat maalivahdit – Gironan Bono ja Barcelonan Marc-André ter Stegen – pelasivat vahvaa iltapuhdetta. Ter Stegen sai apuja myös toppari Gerard Piquéltä, joka pelasti maaliviivalta Pere Ponsin yrityksen. Girona hävisi näin ensimmäistä kertaa koko kaudella ottelun ensimmäisen puoliajan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Segunda parte en Montilivi 0-1.

El Girona ha perdido por primera vez un primer tiempo en esta Liga después de 8 victorias y 12 empates.

Gironan maalitykki Cristhian Stuani oli toisen jakson alkajaisiksi hyvin lähellä tasoitusmaalia, mutta uruguaylaisen kuti lähietäisyydeltä meni hieman liian päin Ter Stegeniä. Isäntien tavoittelema takaa-ajo otti kuitenkin pahemman kerran takapakkia 51. minuutilla, kun kolumbialaistoppari Bernardo Espinosa ajettiin toisella varoituksella ulos. Espinosan toinen varoitus tuli kieltämättä hyvin kevyesti kaksinkamppailusta Luis Suárezin kanssa.

Alivoimasta huolimatta Girona pystyi luomaan useita tilanteita, mutta maalinteossa se ei onnistunut. 68. minuutilla Lionel Messi pani kuitenkin pelin pakettiin. Messi sai hyvän tarjoilun tutulta tutkapariltaan Jordi Albalta, ja chippasi nätisti pallon Bonon yli maaliin. Messin pitkä maaliputki venyi näin jo seitsemään otteluun.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
GIR 0-2 FCB (70') - Messi ha marcado en los últimos 7 partidos oficiales que ha jugado. Jordi Alba le ha dado ya 18 asistencias desde que juegan juntos (13 de ellas en La Liga). Definición brutal, por cierto.

Barcan toinen osuma lannisti Gironaa sen verran, että sen parempia maalipaikkoja ei enää nähty. Vierailta Philippe Coutinho ja Luis Suárez hiipivät maalipaikoille vielä pariinkin otteeseen, mutta loppunumeroiksi Katalonian derbyssä kirjattiin Barcelonan 2-0 -voitto.

Vaikka Girona panikin Barcelonan ajoittain ahtaalle, on kahdeksas peräkkäinen voitto La Liga -otteluissa vakuuttava näyte joukkueen iskukyvystä.

Final Girona-Barça 0-2.

El Barça de Valverde logra por primera vez 8 victorias seguidas en Liga.

No para de ganar desde el 1-1 en el nuevo Metropolitano del 24 de noviembre.