Barcelona kasvatti etumatkansa La Ligan sarjakärjessä jälleen viiteen pisteeseen, kun se kellisti Camp Noulla Eibarin maalein 3-0. Suuria hienouksia ottelu ei tarjonnut, vaan kyseessä oli näennäisesti rutiinivoitto. Eibar ei hätyytellyt Barcelonan maalia vaarallisen oloisesti kertaakaan.

Barcelonan maaleista vastasi kauden tehoduo Luis Suárez ja Lionel Messi. Avausmaalin teki Suárez 19. minuutilla pelattuaan hyvää seinäpeliä Philippe Coutinhon kanssa. ”El pistolero” sijoitti pallon tarkasti taka-alakulmaan huonosta asennosta huolimatta. Tauolle mentiin Barcelonan 1-0 -johdossa.

Toista puoliaikaa pelattiin kahdeksan minuuttia, kun Suárez puolestaan alusti Messille tekopaikan. Argentiinalainen ei luonnollisesti maalitilanteessa ujostellut, vaan pani pelivälineen tolppien väliin 400. kerran La Liga -urallaan. Messi saavutti vasta toisena pelaajana Cristiano Ronaldon jälkeen 400 maalin rajapyykin Top 5 -liigoissa, pelattuaan tasalukuun päästessään 63 ottelua portugalilaista vähemmän.

400 - Lionel Messi has become just the second player to reach 400+ goals in the history of Europe's top five leagues (400 goals), after Cristiano Ronaldo (409), reaching the milestone in 63 games fewer. Amazing.

Eibarin pyristely ei vakuuttanut missään vaiheessa, ja pian Messin maalin jälkeen Luis Suárez viimeistelikin illan toisella maalillaan loppunumeroiksi 3-0. Suárezille onnistumiset olivat suuri helpotus, sillä hän ei ollut tehnyt maalia Camp Noulla sitten El Clásicossa lokakuussa tekemänsä hattutempun.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 1-0 EIB (19') - Luis Suárez no marcaba en el Camp Nou desde su hat-trick al Real Madrid en octubre. Tras aquellos tres goles había marcado en Vallecas (2), en el Ciutat de Valencia (1) y en Getafe (1).

Barcelonalle kuudes perättäinen voitto lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Se on nimittäin juhlinut mestaruutta kaikilla kausilla, joita se on johtanut sarjan puolivälissä vähintään kahdella pisteellä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Barça-Éibar 3-0.

El Barça acaba la primera vuelta con 5 puntos de ventaja sobre el segundo después de enlazar 6 victorias.

El Barça ganó la Liga siempre que acabó la primera vuelta con más de 2 puntos de ventaja sobre el segundo.

Messi johtaa La Ligan maalipörssiä 17 tekemällään maalilla. Kakkosena on 14 maalia tehnyt Luis Suárez.