Barcelona-tykeillä ruuti kuivaa – tilastot povaavat voittoputkeaan venyttävälle Barcalle mestaruutta

© Kuva: Getty Images

Barcelona kasvatti etumatkansa La Ligan sarjakärjessä jälleen viiteen pisteeseen, kun se kellisti Camp Noulla Eibarin maalein 3-0. Suuria hienouksia ottelu ei tarjonnut, vaan kyseessä oli näennäisesti rutiinivoitto. Eibar ei hätyytellyt Barcelonan maalia vaarallisen oloisesti kertaakaan.

Barcelonan maaleista vastasi kauden tehoduo Luis Suárez ja Lionel Messi. Avausmaalin teki Suárez 19. minuutilla pelattuaan hyvää seinäpeliä Philippe Coutinhon kanssa. ”El pistolero” sijoitti pallon tarkasti taka-alakulmaan huonosta asennosta huolimatta. Tauolle mentiin Barcelonan 1-0 -johdossa.

Toista puoliaikaa pelattiin kahdeksan minuuttia, kun Suárez puolestaan alusti Messille tekopaikan. Argentiinalainen ei luonnollisesti maalitilanteessa ujostellut, vaan pani pelivälineen tolppien väliin 400. kerran La Liga -urallaan. Messi saavutti vasta toisena pelaajana Cristiano Ronaldon jälkeen 400 maalin rajapyykin Top 5 -liigoissa, pelattuaan tasalukuun päästessään 63 ottelua portugalilaista vähemmän.

Eibarin pyristely ei vakuuttanut missään vaiheessa, ja pian Messin maalin jälkeen Luis Suárez viimeistelikin illan toisella maalillaan loppunumeroiksi 3-0. Suárezille onnistumiset olivat suuri helpotus, sillä hän ei ollut tehnyt maalia Camp Noulla sitten El Clásicossa lokakuussa tekemänsä hattutempun.

Barcelonalle kuudes perättäinen voitto lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Se on nimittäin juhlinut mestaruutta kaikilla kausilla, joita se on johtanut sarjan puolivälissä vähintään kahdella pisteellä.

Messi johtaa La Ligan maalipörssiä 17 tekemällään maalilla. Kakkosena on 14 maalia tehnyt Luis Suárez.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää