Ajax-lupaukset odottavat Barcelonan päätöstä – tästä syystä Barcelona ei osaa päättää

© Kuva: Getty Images

Barcelona on valtavan kiinnostunut Ajaxin Matthijs de Ligtistä ja Frenkie de Jongista. Se on tullut viime kuukausina harvinaisen selväksi.

19-vuotias de Ligt ja 21-vuotias de Jong lukeutuvat tämän hetken lupaavimpien pelaajien joukkoon. Lähes kaikki suurimmat seurat ovat molempien kintereillä, mutta Barcelonalla vaikuttaisi olevan realistinen mahdollisuus napata jopa molemmat.

Ensinnäkin, hollantilaisnuorukaiset haluaisivat jatkaa uriaan samassa seurassa. Toiseksi, etenkin de Jong näkee Mundo Deportivon tietojen mukaan, että juuri Barcelonassa hän voisi kehittyä eniten. Manchester Cityn Pep Guardiola on ilmeisesti jo keskustellut puhelimessa de Jongin kanssa, mutta de Jong epäröi siirtymistä Valioliigaan.

De Ligtiä taas hieman epäilyttää kilpailuasetelma Barcelonassa, sillä hän joutuisi kilpailemaan peliajasta Gerard Piquén, Samuel Umtitin ja Clément Lenglet’n kanssa (Thomas Vermaelen on näillä näkymin lähdössä Barcelonasta melko pian). De Ligt olisi kuitenkin ilmeisen taipuvainen siirtymään Kataloniaan.

Tällä hetkellä Barcelonassa pohditaan, millaista tarjousta kaksikosta pitäisi tehdä. MD:n mukaan molemmat pelaajat odottavat Barcelonan aloitetta. Tilanteeseen kuitenkin liittyy yksi merkittävä ongelma. Rahaa pitäisi lyödä pöytään yhteensä arviolta 140 miljoonaa euroa (75 de Jongista ja 65 de Ligtistä), joten ihan pikkurahasta ei ole kyse.

Jos siis pitää päättää, niin kumpi olisi Barcelonan hankintalistalla ykkösenä? Tässä kohtaa valmennus- ja seurajohdon näkemykset eroavat toisistaan.

Uusi keskushyökkääjä sotkee suunnitelmia?

Umtitin kausi saattaa olla paketissa polvivamman vuoksi. Piqué taas ei ole enää ihan nuori, minkä lisäksi Vermaelen on hyvin loukkaantumisherkkä. Valmennusjohto siis suosisi de Ligtin priorisointia.

Ylimääräisen lusikan soppaan tuo hyökkääjätilanne. Luis Suárez ei hänkään ole enää ihan nuori, ja vähälle peliajalle jäänyt Munir El Haddadi on lähdössä. Paco Alcácer taas jatkaa uraansa Borussia Dortmundissa, joten Barcelonan voi olla pakko hankkia uusi mitat täyttävä keskushyökkääjä. Lehtitietojen mukaan Álvaro Morata olisi tarjonnut itseään Barcelonalle (lue tästä).

Jos Barcelona joutuu priorisoimaan de Ligtiä ja uutta keskushyökkääjää, rahaa ei välttämättä jää de Jongin hankintaan. Toisaalta taas seurajohto ei haluaisi päästää de Jongia esimerkiksi Manchester Cityyn. De Jong nähdään ikäisekseen poikkeuksellisen monipuolisena ja valmiina keskikenttäpelaajana, jonka nyt vielä saisi suhteellisen järkevään hintaan. Hinta voisi olla huomattavasti suurempi parin vuoden kuluttua, jos de Jong pelaisi esimerkiksi Cityssä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää