Barcelona nappasi täyden pistepotin Vallecasista vaikeuksien jälkeen voitettuaan Rayon luvuin 3-2.

Avausjakso Vallecasissa oli tasainen. Barcelona hallitsi ensimmäisen puoliskon ensimmäistä osaa ja onnistuikin maalinteossa. Luis Suárez vei Barcelonan johtoon jo kymmenen minuutin jälkeen.

Avausjakson toinen puolisko oli Rayon. Isännät loivat muutaman potentiaalisen maalipaikan vastaiskujen muodossa. José Pozo tasoitti kamppailun kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Rayolla oli myös mahdollisuus mennä tauolle johdossa, mutta isäntien viimeistely ontui.

Barcelona otti pelin jälleen haltuunsa toisella jaksolla. Ykköskokoonpanollaan Vallecasissa pelannut Barcelona hallitsi palloa ja loi maalipaikkoja.

Toisen jakson alussa Rayon Adrián Embarba pääsi läpiajoon, mutta MarcAndré ter Stegen onnistui torjumaan madridilaisen yrityksen.

Kentälle vaihdettu Álvaro García iski välittömästi Rayon johto-osuman. Isännät olivat kiinni voitossa aina ottelun lopulle saakka, mutta vaihdosta sisään tullut Ousmané Dembélé tasoitti ottelun kerrassaan loistavalla laukauksellaan loppuhetkillä.

Se ei kuitenkaan riittänyt Barcelonalle. Suárez iski voittomaalin Barcelonalle lisäajalla ja täysi pistepotti matkasi Barcelonaan.

Barcelonalle Rayo-ottelu oli toinen tällä kaudella Madridissa. Ensimmäisen Barcelona hävisi Leganésille luvuin 2-1.