La Ligan sarjataulukko pysyi kärjen osalta erittäin tasaisena, kun takaa-ajajat napsivat viikonloppuna pisteitä, mutta piikkipaikalla majaillut Barcelona taipui Real Betisille kotonaan maalein 3-4 (lue raportti). Barca lähtee toki marraskuun maaottelutauolle kärjessä, mutta sijat 1-6 mahtuvat nyt vain neljän pisteen sisälle.

Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde harmitteli ottelun jälkeen ennen kaikkea joukkueen ensimmäisen puoliajan esitystä. Barca hävisi avausjakson maalein 0-2.

– Halusimme hyödyntää sen, että Betis lähti peliin hyökkäävällä kokoonpanolla. Aloitimme hyvin, prässäsimme ja riistimme vastustajalta palloja, mutta jossain kohtaa pelimme särkyi. Olimme vähän epätasapainossa ja päästimme kaksi maalia, Valverde kuvailee avausjakson kulkua Sportin mukaan.

Barcelona oli jo päästä peliin takaisin mukaan, mutta sitten Marc-André ter Stegenille sattui maalissa harvinainen lipsahdus.

– 1-2 – ja 1-3 -maalien välissä oli liian vähän aikaa, emmekä pystyneet kääntämään ottelua. Kolmas maali tuli valitettavasta tilanteesta. Myöhemmin 2-3 -maalin jälkeen (Ivan) Rakitic ajettiin ulos, ja saman tien he tekivät neljännen maalin, Valverde harmittelee.

– Tiesimme, ettemme voisi hallita peliä, mutta ratkaisevaa oli, ettemme olleet tarpeeksi huolellisia yksi vastaan yksi -tilanteissa. Meiltä puuttui tasaisuus, ja siksi avausjakso päättyi sitten. Ensimmäinen puoliaikamme oli todella huono, ja siksi he pääsivät karkumatkalle.

Valverde kehuu myös Betisin onnistunutta suoritusta, mutta kääntää viime kädessä puheen omaan ryhmäänsä.

– En halua ottaa vastustajalta mitään pois, sillä he ottivat riskejä voittaakseen pelin. Mietin silti, että olisimme voineet estää sen toisella tavalla. Olisimme voineet pysäyttää vastahyökkäykset aikaisemmin, valmentaja jossittelee.

– Emme hyökänneet hyvin, ja kun he riistivät meiltä pallon, he hyödynsivät hyökkääjiensä nopeutta. Kaikki menee yhdessä: Kun joukkue hyökkää hyvin, se myös puolustaa hyvin.

Valverde selitteli lehdistölle myös valintaansa nostaa avaukseen Malcom Rafinhan sijaan.

– Tiesin, että tässä ottelussa tulee vähemmän pallonhallintaa ja paljon kolme vastaan kolme -tilanteita hyökkäyksessä. Ajattelin pelin dynamiikkaa. Malcom voisi antaa meille syvyyttä. Jätin Rafinhan penkille, koska ajattelin meidän tarvitsevan pelaajia, jotka auttavat meitä pelaamaan nopeasti eteenpäin pallonhallinnan sijaan.