Odotus on ohi, ja Mestarien liiga palaa ruutuihin tänään.

La Liga -joukkueista turnauksessa ovat tällä kertaa mukana Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid ja Valencia. Tänä iltana tulessa on kaksi neljästä – Atlético ja Barca.

Voidaan tietyllä tapaa jopa sanoa, että Barcelona on saman tien pakkovoiton edessä, kun se isännöi PSV Eindhovenia. Syy löytyy lohkosta. Barcelona arvottiin todella kovaan alkulohkoon yhdessä PSV:n, Tottenhamin ja Internazionalen kanssa.

Lähtökohtaisesti Barcelona on lohkon ykkössuosikki ja Spurs kakkonen. Etenkin Inter on kuitenkin niin vahva, että se kykenee hyvänä päivänä horjuttamaan niin Barcelonaa kuin Tottenhamia. Tästä syystä Barcalla ei välttämättä ole varaa menettää yhtään pistettä PSV-kohtaamisissa.

Kokoonpanojen osalta kannattaa seurata erityisesti paria seikkaa. Ensinnäkin, PSV:n arvokkain pelaaja Hirving Lozano sanoi ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Barcelona on ollut kesän MM-kisojen jälkeen hänestä kiinnostunut ja että hän pelaisi mielellään Barcelonassa (lue Lozanon lausunto tästä). PSV:tä puolestaan valmentaa Mark van Bommel, joka on entinen Barcelonan pelaaja.

Barcelonan osalta huomio kohdistuu erityisesti Philippe Coutinhoon. Mikäli hän pääsee pelaamaan, olisi kyseessä Mestarien liiga -debyytti Barcelona-paidassa. Viime keväänä Coutinho ei ollut pelikelpoinen, sillä hän oli jo pelannut aiemmin kaudella Mestarien liigaa Liverpoolin paidassa.

Mahdollisia debytantteja on muitakin. Kesähankinnoista tämäniltaiseen kokoonpanoon nimettiin Arthur, Arturo Vidal ja Clément Lenglet. Kolmikosta periaatteessa jokainen voi saada minuutteja, mikäli päävalmentaja Ernesto Valverde lepuuttaa joitain avainpelaajiaan.

Huomioitavaa on, että Barcelonan ja PSV:n välinen ottelu alkaa jo kello 19.55 Suomen aikaa.

Pureeko Falcao ”omiaan”

Siinä missä Barcelona isännöi PSV:tä, Atlético matkustaa Monacon vieraaksi. Ihan helppo ei ole Atletinkaan lohko, sillä kaksi muuta joukkuetta ovat Borussia Dortmund ja Club Brugge. Monaco ja Dortmund eivät toki ole tällä hetkellä ihan sillä tasolla, jolla ne olivat vielä pari vuotta sitten.

Atlético on ottelussa suosikki, mutta kuka tietää, ehkä oma koira puraisee? Puhutaan tietysti Radamel Falcaosta, joka edusti Atléticoa kaudet 2011-13. Jälki oli tuhoisaa, ja Monaco osti kolumbialaishyökkääjän itselleen 43 miljoonalla eurolla.

[readmore from=Barcelona]

Falcao ei muuten ole ainoa ”oma koira”. Yhtä lailla tilanne voi toteutua toisin päin, sillä Atlético osti tänä kesänä Thomas Lemarin juuri Monacosta.

Ylipäätään on mielenkiintoista nähdä, miten Atléticon hyökkäyspelaaminen toimii. Joukkue on aloittanut kauden hyvin tahmeasti ja jäänyt La Ligassa neljän kierroksen jälkeen sarjakärki Barcelonasta jo seitsemän pisteen päähän. Neljässä ottelussa Atleti on tehnyt onnettomat kolme maalia.

Mestarien liiga 18.9.

Barcelona-PSV klo 19.55
Internazionale-Tottenham klo 19.55
Club Brugge-Borussia Dortmund klo 22
Belgradin Punainen Tähti-Napoli klo 22
Galatasaray-Moskovan Lokomotiv klo 22
Liverpool-PSG klo 22
Monaco-Atlético Madrid klo 22
Schalke-Porto klo 22