La Liga ilmoitti kuluvalla viikolla päässeensä Relevant-nimisen yhtiön kanssa yhteisymmärrykseen 15 vuoden mittaisesta yhteistyösopimuksesta.

Sopimus tarkoittaa sitä, että seuraavan 15 vuoden aikana vähintään yksi La Liga -ottelu pelataan kausittain Yhdysvaltojen maaperällä. Ensimmäinen pääsarjaottelu pelataan Yhdysvalloissa jo tällä kaudella.

Marcan mukaan La Liga suunnittelee, että maaliskuussa pelattava Betis-Barcelona pelataan Villamarínin sijaan Yhdysvalloissa.

Ottelun pelaaminen Yhdysvalloissa riippuu paljon siitä, onko Betis vielä silloin mukana Eurooppa-liigassa. Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksen ottelu pelataan vain kahta kolmea päivää ennen Betis-Barcelonaa. Jos Betis on vielä mukana Eurooppa-liigassa, ei ottelua vietäisi loogisista syistä Yhdysvaltoihin.

– La Liga -otteluiden pelaaminen ulkomailla tuntuu kummalliselta. Mutta niin tuntui myös aluksi Supercopan pelaaminen Marokossa, mutta ei se ollut sen ihmeellisempää, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde totesi lehdistölle ennen illan Alavés-ottelua.