Gareth Balen lainapesti Tottenhamissa ei ole mennyt ihan niin kuin Real Madridissa toivottiin. Bale lainattiin Valioliigaan peliajan perässä, mutta toisin on käynyt.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane ei nähnyt Balelle käyttöä enää viime kaudella, joten lainasiirto Tottenhamiin oli looginen. Real Madridin seurajohdon toiveena oli se, että Bale pelaisi paljon ja pelaisi hyvin, jotta miehen markkina-arvo nousisi ja hänet voitaisiin mahdollisesti myydä kesällä 2021.

Balen sopimus Realin kanssa päättyy kesällä 2022, joten ensi kesä alkaa olla viimeisiä hetkiä saada edes jotain takaisin siitä valtavasta summasta, joka Baleen sijoitettiin. Bale siirtyi Madridiin syyskuussa 2013 peräti 101 miljoonalla eurolla nimenomaan Tottenhamista. Investointi on toki tuonut pokaaleja, mutta viime vuosina Balen arvo on ollut pohjamudissa. Tällä hetkellä Balen markkina-arvo Transfermarktin-sivuston mukaan on vain 20 miljoonaa euroa.

Ongelma Real Madridin kannalta on se, ettei Zidanella taida olla käyttöä Balelle, vaikka hän ilmeisesti mielellään palaisi Madridiin kuluvan kauden jälkeen.

– Hän rakastaa yhä Madridia. Hänellä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia seuran kanssa, sillä se on loistava seura. Paluu ei olisi hänelle mikään ongelma, Balen agentti Jonathan Barnett kertoi Goalille.

Tällä kaudella Bale on pelannut Tottenhamin paidassa vain seitsemässä valioliigaottelussa. Pikkuvammoja on riittänyt, mutta rooli on terveenä ollessaankin jäänyt vähäiseksi José Mourinhon alaisuudessa. Näillä näkymin ainakaan Tottenhamilla ei ole halua hankkia entistä kultapoikaansa pysyvästi takaisin ensi kesänä. Eikä tilanne Madridissakaan ole kovin hyvä Balen kannalta, mikäli Barnettia on uskominen.

Oikeastaan Barnett kiteytti huomaamattaan suojattinsa suurimman ongelman tällä hetkellä. Balen pelaajaoikeudet omistava Real Madrid ei näe hänelle käyttöä, mutta ensi kesänä walesilaistähden pitäisi joka tapauksessa palata Madridiin.

– Heidän on vain päätettävä, tarvitsevatko he Balen takaisin joukkueeseensa. Luulen, että sinun on kysyttävä herra Zidanelta, haluaako hän Balen takaisin. En usko, että hän haluaa, Barnett totesi tylysti.

31-vuotias laituri on tällä hetkellä melkoisessa pattitilanteessa. Real Madrid mielellään myisi Balen ensi kesänä, mutta ostajia ei taida olla ihan jonoksi asti. Varsinkin, kun otetaan huomioon Balen valtava palkka, ikä ja viime vuosien loukkaantumishistoria.