Taannoisen maailmanennätyshankinnan Gareth Balen ura on ollut jo jonkin aikaa laskusuunnassa. Loukkaantumiset ovat kiusanneet kaudesta toiseen, eikä miehen asemaa Real Madridin fanien keskuudessa paranna sekään, että vammat ovat parantuneet usein juuri parahiksi maaottelutauoille.

Balen kerrotaan myös kärsineen sopeutumisvaikeuksista. Hän ei puhu sujuvaa espanjaa vieläkään, osallistuu vain harvoin joukkueen yhteisille illallisille ja on poistunut Santiago Bernabéulta moneen otteeseen Realin ottelun ollessa vielä kesken. Bale on ollut siirtohuhujen vakionimi jo pitkään, mutta toistaiseksi huhut eivät ole konkretisoituneet.

Sitkeät Kiina-huhut tyssäsivät lopullisesti siihen, kun Kiinassa päätettiin ottaa käyttöön maksimipalkka. Kenties Balen suunta ei olekaan siis itä, vaan sittenkin länsi. Näin uskoo ainakin espanjalainen El Desmarque.

Lehden mukaan Bale on siirtymässä jatkamaan uraansa Pohjois-Amerikan MLS-liigaan. Yhdysvalloissa ei vastaan tule kielimuuri, median taholta tuleva paine on pienempää ja perhekin viihtyy.

[readmore from=Bale-Gareth]

Tarkkaa osoitetta ei El Desmarquekaan uskalla vielä arvella. Vaihtoehtoja on sen mukaan kaksi. Näistä ensimmäinen on Los Angeles Galaxy, joka etsii uutta supertähteä Zlatan Ibrahimovicin palattua Eurooppaan. Toinen on puolestaan David Beckhamin johtama MLS-tulokas Inter Miami.

Mikäli huhu toteutuu, on Balella edessään ylimääräinen talvitauko, sillä MLS:n kausi käynnistyy karkauspäivänä 29. helmikuuta.