Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane puhui lehdistölle tänään, perjantaina, ennen huomista sarjaottelua Real Sociedadia vastaan.

Vähemmän yllättäen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi nopeasti walesilaislaituri Gareth Bale, joka on viimeksi pelannut Madridin paidassa 5. lokakuuta. Sittemmin Bale, 30 on ollut loukkaantumisen takia sivussa, joskin hän on lehtitietojen mukaan pyytänyt Real Madridia olemaan julkaisematta mitään hänen vammastaan.

Bale palasi lokakuun maajoukkuetauolta loukkaantuneena, eikä hän kyennyt edes harjoittelemaan Madridissa. Hänet valittiin silti Walesin A-maajoukkueen mukaan viimeisiin EM-karsintapeleihin, joissa hän pelasi molemmissa.

Gareth Bale on ollut Espanjassa otsikoissa jo pitkään. Kuva: Getty Images

Jo walesilaistähden pelaaminen maajoukkueessa sai monet Madridin kannattajat ärsyyntymään, mutta kohu saavutti huippunsa tiistaina, kun Bale ja kumppanit selviytyivät ensi kesän EM-kisoihin. Bale juhli kisapaikkaa joukkuekaveriensa kanssa heiluttaen Walesin lippua, johon oli kirjoitettu ”Wales. Golf. Madrid. Siinä järjestyksessä”. Hänet tunnetaan innokkaana golf-harrastajana, ja viime viikolla Bale kertoi, että nauttii maajoukkueen kanssa pelaamisesta enemmän kuin seurapeleistä.

Zidane painotti kuitenkin, että hän luottaa yhä Baleen.

– Puhuin hänelle samalla tavalla kuin muillekin pelaajille hänen palattua. Me puhuimme kentällä tapahtuvista asioista, muulla ei ole väliä, kommentoi Zidane Marcan mukaan.

– Hänellä on hyvä olla ja hän on harjoitellut normaalisti.

[readmore from=Bale-Gareth]

Zidanelta udeltiin erityisesti Balen heiluttamasta lipusta.

– Minusta Balen eleestä on tehty iso juttu, mutta meidän on keskityttävä jalkapalloon. Se on liikaa. Minä keskityn vain urheilupuolen asioihin, enkä siihen, mitä seuran ulkopuolella sanotaan. Ne asiat eivät kiinnosta minua.

Zidane antoi ymmärtää, että hän toivoo Madridin kannattajien käyttäytyvän kunnioittavasti Balea kohtaan. Walesilaistähti on ollut fanien hampaissa jo pitkään.

– Kannattajien on oltava hänen puolellaan, kun katsoo sitä, mitä hän on tehnyt täällä. Jos joku todella tunnustaa Real Madridin värejä, niin silloin hän on myös Balen puolella.

– Minä uskon, että hän voi olla taas ratkaiseva pelaaja. Se on ainoa asia, jota ajattelen. Minä luotan Baleen, siinä ei ole mitään uutta. Häntä tullaan käyttämään [kentällä]

Zidanelta kysyttiin jatkuvasti Balesta, kunnes ranskalaisvalmentaja käski toimittajia lopettamaan ja sanoi, että vastaisi vain joka kerta samalla tavalla. Zidanelta kysyttiin myös, uskoiko hän Balen naureskelevan Real Madridille lipputempauksellaan, mutta Zidane sanoi, että kysymys ei koske häntä, eikä suostunut vastaamaan.