Real Madridin Gareth Bale nousi päärooliin, kun Wales juhli 20. kisapaikkansa varmistaneena maana ensi vuoden EM-turnaukseen pääsyä. Bale ja muu Walesin joukkue poseerasi sellaisen Walesin lipun kanssa, jossa tekstinä oli ”Wales. Golf. Madrid. Tässä järjestyksessä”.

Walesin kannattajat olivat askarrelleet kyseisen tekstin lippuun ex-pelaaja Predrag Mijatovicin Cadena Serin radiohaastattelussa latelemien sanojen inspiroimina. Kannattajat myös lauloivat Walesin molemmissa marraskuun otteluissa chanttia kyseisillä sanoilla.

Vaikka Balen ja joukkueen juhlinta lipun kanssa saattoi olla hyväntuulista huumoria karsintahuuman keskellä, ei vitsi kaikkia Espanjassa naurattanut. Balen temppu nousikin myös Marcan kanteen torstaina. Eivätkä sanavalinnat jättäneet lehden kannasta mitään epäselvyyksiä.

– Epäkunnioittavaa. Ajattelematonta. Kiittämätöntä. Tässä järjestyksessä, Marca otsikoi lehtensä kanteen.

Radio MARCA

@RadioMARCA
🗞 #LaPortada de @marca: “Irrespetuoso. Desacertado. Desagradecido. En ese orden”

Asian nosti esille myös El Español -lehden Real Madridiin keskittynyt osio El Bernabéu, jonka kannessa oli teksti ”Madrid. Madrid. Madrid. Tässä järjestyksessä”.

El Español oli joka tapauksessa huomattavasti ymmärtäväisempi. Lehti vakuuttaa, ettei Balen ja Real Madrid -johdon välillä ole minkäänlaista sotatilaa. Bale palaa torstaina Real Madridin harjoituksiin, ja sen mukaan Zinedine Zidane harkitsee miestä kokoonpanoon lauantain pelissä Real Sociedadia vastaan.

Voi olla silti, ettei Bale vielä suojelusyistä tuolloin pelaa, sillä kotiyleisön vastaanotto saattaisi olla ärtynyt – sattuneesta syystä. Sen sijaan Balen paluu Realin pelaavaan kokoonpanoon voisi tapahtua ensi viikon Mestarien liiga -pelissä PSG:tä vastaab.

El Bernabéu

@elbernabeucom
🏳️ PORTADA EL BERNABÉU 21/11/2019
Madrid. Madrid. Madrid en ese orden ww.elbernabeu.com/RJkS6v

Joka tapauksessa viimeistä sanaa asian suhteen on tuskin vielä sanottu. Balen käytös Walesin juhlissa oli taatusti omiaan heittämään lisää vettä huhumyllyyn.

Juttua on muokattu 21.11. klo 11.02. Alkuperäinen ”Wales. Golf. Madrid” oli peräisin Predrag Mijatovicin radiohaastattelusta, ei AS:n otsikosta.